Fakulta zdravotnických studií Univerzity Pardubice otevírá dva nové bakalářské studijní obory

28. 6. 2010 | Tiskové zprávy

Fakulta zdravotnických studií Univerzity Pardubice otevírá pro akademický rok 2010/2011 dva nové bakalářské studijní obory „RADIOLOGICKÝ ASISTENT“ a „ZDRAVOTNĚ-SOCIÁLNÍ PRACOVNÍK“.

Studenti nového studijního programu Specializace ve zdravotnictví v oboru Radiologický asistent získají odbornou kvalifikaci pro provádění radiologických vyšetření a pro aplikaci ionizujícího záření u onkologicky nemocných.

Druhý nový bakalářský studijní program v oblasti zdravotně-sociální péče bude připravovat studenty pro profesi zdravotně-sociálních pracovníků, kteří budou poskytovat přímou zdravotně-sociální péči a služby jednotlivcům, rodinám, působit v komunitách, a to napříč všem věkovým kategoriím klientů – pacientů. V souvislosti s prodlužováním střední délky života a stárnutím populace bude význam této profese stoupat.

Oba studijní obory vznikly na Fakultě zdravotnických studií Univerzity Pardubice na základě požadavků z praxe. Zájem o tyto odborníky ze strany státních i soukromých zdravotnických zařízení je značný. Obě odbornosti totiž ve zdravotnických zařízeních pardubického i královéhradeckého kraje chybí. Na zajištění výuky se tak kromě akademických pracovníků fakulty podílejí svou odbornou zkušeností též pracovníci Fakultní nemocnice v Hradci Králové, Pardubické krajské nemocnice a. s., Chrudimské nemocnice a odborníci z dalších renomovaných pracovišť.

Studium nových studijních oborů je prezenční a po jeho ukončení se budou moci absolventi – bakaláři dále specializovat v rámci dalšího celoživotního vzdělávání.

Uchazeči o studium nových bakalářských oborů na Fakultě zdravotnických studií musí mít ukončené úplné střední nebo vyšší odborné vzdělání maturitní zkouškou nebo absolutoriem na střední nebo vyšší odborné škole. Dále je třeba, aby podali přihlášku do 30. července 2010 a složili přijímací zkoušku, která se bude konat 30. srpna 2010.

Další potřebné informace o studiu naleznou uchazeči na webových stránkách Fakulty zdravotnických studií, případně jim je poskytne studijní oddělení fakulty.

Ing. Valerie Wágnerová

kancléřka – mluvčí Univerzity Pardubice

telefon 466 036 555

e-mail promotion@upce.cz