Dva nové obory na Lékařské fakultě MU

13. 2. 2012 | Aktuality

Dva nové obory nabízí Lékařská fakulta Masarykovy univerzity (MU) uchazečům o studium pro akademický rok 2012/2013. V bakalářském studijním programu Specializace ve zdravotnictví získala fakulta nově akreditaci oboru Dentální hygiena a Zdravotnický záchranář. Do obou oborů přijme po 20 studentech. Přihlášky mohou uchazeči podávat stejně jako do všech ostatních bakalářských a nenavazujících magisterských programů na MU až do 29. února 2012.

Studium oboru Zdravotnický záchranář je zaměřeno na přípravu kvalifikovaných zdravotnických pracovníků, připravených vykonávat specifickou, vysoce odbornou práci v přednemocniční a nemocniční neodkladné péči. Absolvent bude moci pracovat ve všech složkách integrovaného záchranného systému, na anesteziologicko-resuscitačních odděleních a urgentním příjmu. Podmínkou pro přijetí ke studiu je i přiměřená fyzická zdatnost.

Obor Dentální hygienista reaguje na aktuální potřebu přenést ošetření pacientů v oblasti dentální hygieny ve větší míře na nelékařskou profesi s ohledem na nedostatek zubních lékařů v Česku. Studijní obor Dentální hygiena umožní vzdělávat zdravotnické pracovníky, kteří získají odborné znalosti z prevence, parodontologie, dentální hygieny a konzervačního zubního lékařství. Všeobecná a odborná medicínská příprava jim rovněž umožní, aby chápali souvislosti mezi péčí o dentální hygienu, biomedicínskými a sociálními vědami a byli schopni pomáhat pacientům předcházet vzniku chorob dutiny ústní.

Zdroj: tisková zpráva