Do boje s dezinformacemi se na obrazovkách ČT zapojí i studenti MUNI

21. 8. 2019 | Aktuality

studenti pomhají s pořademV podzimním programu České televize se objeví i pořad, na kterém se podílí studenti katedry politologie Masarykovy univerzity. Název pořadu zní To se ví a jeho cílem je zábavným způsobem upozorňovat na dezinformace, které kolují mezi lidmi.

V rámci každého dílu budou dva týmy reagovat na otázky týkající se aktuálních mediálních kauz a ustálených dezinformací. Moderátorem bude Tomáš Měcháček a jako kapitáni týmů se představí Aleš Háma a Halina Pawlovská. Úkolem soutěžících bude pokusit se odhalit, které zprávy, fotografie, videa a články v médiích jsou pravdivé a které nikoliv.

Program má v sobě kombinovat osvětu i humor. “Pořad by měl v první řadě bavit, myslíme ale i na to, aby divákům rozšířil obzory, co se týká mediální gramotnosti. Odlehčenou formou se chceme pokusit rozkrýt pozadí notoricky šířených mýtů, dezinformací a hoaxů, se kterými se potkáváme téměř všude. Ať už jde o politiku, lifestyle, bulvár, sociální sítě a podobně,” vysvětlila Lucie Kapounová, kreativní producentka České televize.

Studenti z Masarykovy univerzity se na tvorbě pořadu budou podílet jako rešeršisté pomáhající vyhledat konkrétní informace.

První díl můžete shlédnout už v neděli 15. září po pořadu 168 hodin. Česká televize zatím plánuje odvysílat dvanáct dílů.

Zdroj: muni.cz