Nový přeshraniční obor Bioinformatics - přihlášky do 15. dubna!

9. 4. 2012 | Aktuality

Přírodovědecká fakulta Jihočeské univerzity nabízí možnost studovat v nově akreditovaném přeshraničním výběrovém oboru Bioinformatics (Bioinformatika) – přihlášky je možné podávat do 15. dubna 2012.

Spolu s již fungujícím oborem Biological Chemistry jde o druhé přeshraniční studium, které bude Přírodovědecká fakulta realizovat ve spolupráci s Johannes Kepler Universität v Linci.

Podmínky přijímacího řízení:

Uchazeči o studium v oboru Bioinformatika vykonají zkoušku z angličtiny, která má za cíl posoudit schopnost studenta studovat v anglickém jazyce; zkouška se skládá ze tří částí: 1. práce s textem – porozumění textu, 2. porozumění krátké přednášce, 3. vlastní krátký písemný projev na zadané téma.

Podmínkou pro přijetí do oboru Bioinformatika je absolvování minimálně 3 let výuky matematiky na střední škole. Jestliže počet uchazečů bude větší, než je stanovený počet přijímaných, bude stanoveno pořadí podle prospěchu z matematiky za 2. – 4. ročník SŠ.

Zdroj: tisková zpráva

Další články k tématu

České vysoké školy jsou průměrné, shodli se odborníci na debatě

České vysoké školy jsou průměrné, shodli se odborníci na debatě

Jedním z problémů českých vysokých škol je jejich průměrnost. Shodli se na tom vědci, kteří se zúčastnili debaty Neuron Online Clubu. Průměrné je podle diskutujících jak financování škol, tak samotné myšlení na školách. „Naše vysoké školy jsou všechny průměrné. My ale naopak potřebujeme, aby těch několik málo bylo špičkových. Jsme ale spokojení s průměrností, a dokonce …

Když si studenti plní životní sny díky studiu na PřF UJEP

Když si studenti plní životní sny díky studiu na PřF UJEP

„Už před začátkem bakalářského studia biologie na PřF UJEP jsem věděla, že se chci stát mořským biologem. Zároveň jsem také věděla, že nebude jednoduché toho dosáhnout,” zmiňuje studentka dálkového studia na Přírodovědecké fakultě Klára Sobotníková o začátku cesty za svým snem. Ten sen se jí splnil. Byla přijata na Hawaii Pacific University! „S Klárou jsme velice …