Divadelní fakulta JAMU otvírá Univerzitu třetího věku

4. 11. 2013 | Aktuality

Janáčkova akademie múzických umění v Brně v roce 2014 opět otevírá Univerzitu třetího věku. V nabídce bude třídílný cyklus přednášek „Jak vzniká divadlo“:

  • Jak vzniká divadlo I (Úvod do dějin, teorie a praxe divadla) v termínu 9. ledna – 20. března 2014
  • Jak vzniká divadlo II (Specifika moderního divadelního vývoje) v termínu 27. března – 19. června 2014
  • Jak vzniká divadlo III (Současné divadlo a související obory v kontextu dnešní inscenační praxe) v termínu 9. října – 18. prosince 2014

Přihlášku je možné si stáhnout z webu školy, vyplněnou je zapotřebí ji poslat poštou na fakultu. Přihlášky se podávají do zaplnění kapacity kurzu. Zápisné do třídílného kurzu činí 2100 Kč. V ceně je celkově třicet přihlášek a tři odborné exkurze s výkladem.

Konkrétní náplň jednotlivých kurzů je možné si prohlédnout na stránkách fakulty. Vedle standardního programu nabídne Divadelní fakulta posluchačům také moderovanou přednášku renomovaných osobností divadelního umění (režisérů, dramaturgů či herců). Studenti také navštíví jedno z významných divadel v Brně a budou mít možnost si prohlédnout zákulisí a veškeré jevištní technologie.

„Senioři, kteří jsou velmi často celoživotními milovníky i fundovanými znalci kultury a divadelního umění, získají v rámci pravidelných přednášek či seminářů vedle nových poznatků rovněž příležitost konfrontovat svoje vlastní osobní zážitky z inscenací v českých divadlech s názory a zkušenostmi významných profesionálních tvůrců a divadelních odborníků,“ uvádí na webových stránkách školy děkan Divadelní fakulty, docent Zdeněk Srba.

Více informací naleznete na stránkách Janáčkovy akademie múzických umění.

Zdroj: webové stránky Divadelní fakulty Janáčkovy akademie múzických umění