Díky UPOL můžete sosat informace i o prázdninách. Na letních školách!

9. 7. 2019 | Aktuality

shutterstock_255875545Vzdělávat se můžete i o prázdninách. Třeba na některé z letních škol Univerzity Palackého v Olomouci (UPOL), která jich každoročně pořádá hned několik, přičemž každá ze škol je jinak zaměřená. My jsme pro vás vybrali tři školy, na které je stále možné se hlásit. Pozor! Nejbližší uzávěrka je už 10.7.

Své mozkové buňky můžete procvičit třeba na červencové Letní filosofické škole, jejíž program se uskuteční ve Velkých Losinách. Přihlášku nevyžadují, takže si můžete přijít zafilosovat jen tak, pokud budete  mít cestu kolem.

Stálicí na menu olomoucké prázdninové nabídky je Letní škola bohemistiky. Té se účastní primárně učitelé středních a základních škol, ale přínosná je pro všechny, které živí český jazyk – třeba redaktory nebo knihovníky. Přihlášky můžete podávat do konce července.

Seznam námi doporučených škol uzavírá Letní škola výchovy k občanství, kde se účastníci podívají na historii občanské společnosti v Česku. Hlásit se můžete jen do 10. července.

Letní školy jsou určeny nejen českým zájemcům ale i cizincům. Můžete se tak něco naučit a zároveň si najít nové kamarády za hranicemi naší země. Zahraniční vystupující budou i v řadách vyučujících. Více informací najdete zde, zde a zde.

Zdroj: Novinky.cz, UPOL