Další vysoká škola v Karlových Varech?

28. 2. 2004 | Aktuality

Novou fakultu by chtěla v Karlových Varech otevřít Univerzita Karlova. Na Rehabilitační fakultu by tak mohlo nejpozději příští podzim nastoupit prvních 170 studentů. Prostory vhodné pro sídlo školy už vytipoval Karlovarský magistrát, konečné slovo ale bude mít krajský úřad.

Novou fakultu by chtěla v Karlových Varech otevřít Univerzita Karlova. Na Rehabilitační fakultu by tak mohlo nejpozději příští podzim nastoupit prvních 170 studentů. Prostory vhodné pro sídlo školy už vytipoval Karlovarský magistrát, konečné slovo ale bude mít krajský úřad.

Návrh na zřízení školy předložil karlovarskému magistrátu ředitel rehabilitačního lůžkového oddělení ostrovské nemocnice Václav Krucký a nová fakulta má podporu jak Univerzity Karlovy, tak i karlovarského magistrátu. Primátor Zdeněk Roubínek tento měsíc rokuje o projektu se zástupci Fakulty tělesné výchovy a sportu UK. Město je přitom ochotno přispět na zařízení školy dvěma miliony korun. Provozní a mzdové náklady nové fakulty budou hrazeny státem, náklady na ubytování studentů by mělo zase krýt město.

Na nové státní vysoké škole, jejíž součástí by mohla být i rehabilitační klinika, bude možné studovat obory fyzioterapie, ergoterapie, balneologie, fyzikální terapie, osobní asistent občanů se zdravotním postižením a protetická rehabilitace. Kromě toho se zvažují i obory vedlejší jako management ve zdravotnickém zařízení, informační a komunikační technologie ve zdravotnických zařízeních nebo právo pro zdravotnictví.

Fakulta, která bude mít svým zaměřením český primát, nevylučuje ani možnosti postgraduálního studia.

Zdroj: iDnes