Další ročník soutěže Mladý obal vyhlášen!

9. 2. 2011 | Aktuality

Tématem soutěže Mladý obal 2011 je tentokrát “Obal národního produktu“ a téma „Kniha jako obal na slova“.

Zatímco první téma je více spojeno s průmyslovou praxí, tj. je určeno pro výrobek nebo skupinu výrobků, ať už existující, či smyšlený, druhá kategorie přináší jiný pohled na obal knihy.

Soutěžní práce v kategorii Obal na národní produkt budou přijímány ve dvou skupinách, a sice mezi studenty vysokých škol a mladými designéry do 30 let, a dále mezi studenty středních a vyšších odborných škol. Ve druhé kategorii budou hodnoceny všechny práce společně. Soutěžní práce musejí být přihlášeny na webu Mladého obalu a podány na poště do 15. března 2011.

Úplné znění pravidel naleznete na stránkách soutěže Mladý obal 2011.

Soutěž Mladý obal píše svou historii od roku 1996 a od té doby si vydobyla mezinárodní reputaci a výrazné postavení mezi soutěžemi pro mladé designéry. Její letošní, jubilejní ročník, přináší podstatné změny týkající se nejen vizuální podoby soutěže, ale i úpravy zadání, které nově zpřístupňuje soutěž i dalším výtvarníkům. Ti tak nyní musejí splnit pouze podmínku maximálního věku 30 let.

Do soutěže jsou přijímány návrhy především z vlnité a hladké lepenky, která nachází široké uplatnění v obalovém designu. Soutěž Mladý obal je vyhlašována každoročně a vznikla a nadále funguje díky iniciativě společnosti Model Obaly, českého výrobce obalů, který chce jejím prostřednictvím podporovat mladé talenty v oboru.

Zdroj: webové stránky soutěže Mladý obal

Další články k tématu