Další Letní škola ochrany krajiny čili ŠOK je tu!

2. 8. 2014 | Aktuality

Patříte-li mezi milovníky přírody a zastánce ekologického zemědělství či přírodě vstřícného způsobu života obecně, určitě pro vás bude zajímavá nabídka Centra Veronica, které i letos pořádá svou Letní školu ochrany krajiny (ve zkratce ŠOK). Proběhne ve dnech 16. – 22. srpna 2014 v obci Hostětín (mapa) a její účastníci se mohou těšit mj. na tato témata:

  • Přírodě blízké zahradničení, permakultury
  • Ovocnářství – zakládání a péče o sady, zpracování ovoce
  • Včelaření – obecné zásady a péče o včelstvo, zpracování produktů
  • Raci v ČR – jejich monitorování, ochrana – zúčastníte se nočního terénního průzkumu
  • Chov ovcí a zpracování vlny i mlékaatd.

Kromě přednášek a seminářů budou na programu četné exkurze (například po modelových projektech udržitelného rozvoje v Hostětíně), výlet ke zpracovatelům ekologických produktů, vycházky po krajině Bílých Karpat, praxe v sadu a na zahradě, ochutnávka biomoštů a sirupů, ovoce a výrobků z něj, medu a medoviny, domácích ovčích sýrů a také různé doprovodné přednášky a diskuse dle zájmu účastníků. Chybět nebudou ani táboráky, zábava a hlavně příležitost poznat nové přátele.

Stravování bude řešeno formou jídel především z biopotravin, fair trade produktů a místních surovin. Vybírat lze mezi masovou a vegetariánskou variantou. Účastníci školy budou ubytováni v penzionu Centra Veronica ve dvou- až čtyřlůžkových pokojích s vlastním sociálním zařízením. Celková cena za letní školu činí 4.500,– Kč, příp. 200,– Kč/den plus ubytování dle ceníku Centra Veronica.

Přihlášky na akci se přijímají do 14. srpna 2014 nebo do naplnění kapacity. Více informací o ŠOKu naleznete zde.

Zdroj: hostetin.vero­nica.cz