ČZU zlomila rekord v počtu přihlášek

1. 5. 2012 | Aktuality

O studium na České zemědělské univerzitě v Praze (ČZU) projevilo letos zájem 23 tisíc studentů. Oproti loňskému roku se tak počet přihlášek zvýšil o 15 %. Navýšení počtu bylo zaznamenáno především u prezenční formy studia.

V současné době je na této pražské univerzitě možné podávat přihlášky ještě na obory vedené v anglickém jazyce, proto nejsou stávající údaje konečné. Mimoto je zde ještě možnost, že některé fakulty vypíšou druhé kolo přijímacího řízení. Učinila tak už Fakulta lesnická a dřevařská a Institut tropů a subtropů, o doplňujícím kole uvažuje také Fakulta životního prostředí.

Největší nárůst přihlášek zaznamenala Technická fakulta, kterou následuje Provozně ekonomická fakulta a Fakulta životního prostředí. Mezi uchazeči o bakalářské studium přitom vedly obory vypisované Technickou fakultou, Institutem vzdělávání a poradenství a Provozně ekonomickou fakultou. Mezi magisterskými obory byl největší zájem zaregistrován na Fakultě agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů, na Fakultě lesnické a dřevařské a na Fakultě životního prostředí.

Zdroj: www.czu.cz