ČZU zlomila rekord v počtu přihlášek

1. 5. 2012 | Aktuality

O studium na České zemědělské univerzitě v Praze (ČZU) projevilo letos zájem 23 tisíc studentů. Oproti loňskému roku se tak počet přihlášek zvýšil o 15 %. Navýšení počtu bylo zaznamenáno především u prezenční formy studia.

V současné době je na této pražské univerzitě možné podávat přihlášky ještě na obory vedené v anglickém jazyce, proto nejsou stávající údaje konečné. Mimoto je zde ještě možnost, že některé fakulty vypíšou druhé kolo přijímacího řízení. Učinila tak už Fakulta lesnická a dřevařská a Institut tropů a subtropů, o doplňujícím kole uvažuje také Fakulta životního prostředí.

Největší nárůst přihlášek zaznamenala Technická fakulta, kterou následuje Provozně ekonomická fakulta a Fakulta životního prostředí. Mezi uchazeči o bakalářské studium přitom vedly obory vypisované Technickou fakultou, Institutem vzdělávání a poradenství a Provozně ekonomickou fakultou. Mezi magisterskými obory byl největší zájem zaregistrován na Fakultě agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů, na Fakultě lesnické a dřevařské a na Fakultě životního prostředí.

Zdroj: www.czu.cz

Další články k tématu

Ještě není pozdě na přihlášku aneb které VŠ ještě berou

Mysleli jste si, že už to nestihnete? Omyl! Ten správný čas na podání přihlášky uzrál právě teď. Řada vysokých škol po celém Česku totiž stále přijímá přihlášky zájemců o studium. Výběr už sice není tak široký jako v březnu, přesto je v nabídce spousta oborů, které stojí za pozornost. Takže zbývá zodpovědět otázku: Kam to […]

číst více