Chcete si zdarma zkusit let do vesmíru?

19. 2. 2007 | Aktuality

Je vám 15–18 let? Zajímá vás vesmír? Umíte anglicky? Chcete si zkusit simulovaný let raketou a dovědět se více o letech do vesmíru? Právě pro vás je tedy určen International Space Camp, který se koná koncem července v americké Alabamě.

Jde o náročný týdenní vzdělávací program. Teorie se v něm střídá s praktickým výcvikem na unikátních zařízeních. Účastníci absolvují přednášky, zaměřené na vesmírný program, absolvují část skutečného tréninku kosmonautů pod vedením profesionálních pracovníků (včetně členů týmu aktivních kosmonautů) a zúčastní se simulovaných letů raketoplánu.

Jak se můžete zúčastnit? Akci českým studentům zprostředkovává Pražské planetárium ve spolupráci s Marshall Space Flight Center NASA. Bezplatný konkurz proběhne v Planetáriu Praha už tuto sobotu 24. února 2007 od 9.30 hodin!!! Zájemci se mohou přihlásit na e-mailu isc@planetarium.cz. Hlavními kritérii budou znalost angličtiny a zájem o problematiku letů do vesmíru. Vybráni budou jedna dívka a jeden chlapec.

Celý pobyt na International Space Camp hradí pořadatel. Účastníci si sami musí hradit pouze dopravu z Prahy do Hunstville a zpět vč. pojištění. Více informací o zahraničním pobytu najdete zde.

Zdroj: www.planetarium.cz