České akademické hry zamíří pod Ještěd

20. 6. 2014 | Aktuality

Poslední červnový týden bude v Liberci více jak 2 000 sportovců ze všech tuzemských vysokých škol usilovat o medaile a titul akademického mistra republiky. Třináctý ročník her hostí Technická univerzita, kam se nejvýznamnější univerzitní sportovní akce vrátila po sedmi letech. Oficiální zahájení Českých akademických her 2014 proběhne na kolejích v Harcově v pondělí 23. června od 18 hodin.

Soutěžit se bude ve třiceti dvou disciplínách jak v individuálních sportech, tak i v těch kolektivních. Osvěžením tradičního výčtu sportů bude závod dračích lodí na harcovské přehradě.

České akademické hry nejsou pouze sport. Chystá se bohatý doprovodný program, který bude probíhat každý den v areálu studentských kolejích Harcov.

Zdroj: caus.cz
Foto: SXC.hu

Další články k tématu

Přes 50 procent učitelů je pro umělou inteligenci ve školách

  Pro začlenění umělé inteligence (AI) do výuky se vyslovilo 56 procent učitelů. Vyplývá to ze studie Univerzity Palackého v Olomouci a společnosti Microsoft. Naopak 19 procent vyučujících si myslí, že AI do výuky nepatří. Vedoucí výzkumného týmu Kamil Kopecký však upozorňuje, že ačkoliv většina pedagogů je pro umělou inteligenci, pohled na ni má každý jiný. […]

číst více

Stále máte čas! Které školy ještě berou přihlášky?

Březnem to neskončilo. I v dubnu se můžete stále hlásit na některé veřejné vysoké školy. U vybraných fakult a oborů pak přihlášky můžete posílat ještě i v květnu a červnu. Mendelova univerzita v Brně – Fakulta regionálního rozvoje a mezinárodních studií přijímá přihlášky do 30. dubna, Provozně ekonomická fakulta na některé obory až do 13. června Policejní […]

číst více