Institut CEMI opět podpoří cílevědomé handicapované

15. 12. 2015 | Tiskové zprávy

Institut CEMI opět poskytne možnost vybraným handicapovaným zájemcům absolvovat online studium zakončené profesním titulem MBA nebo LL.M. zcela zdarma či za velmi zvýhodněných podmínek.

Už pouze do 31. 12. 2015 mohou zájemci zasílat přihlášku do stipendijního programu spolu se svým motivačním dopisem a dalšími náležitostmi. Institut CEMI tímto stipendijním programem podpořil handicapované studenty již částkou přes 1 347 000 korun.

Studijní programy jsou zahajovány dvakrát ročně a zájemci mohou vybírat celkem z devíti oborů nejrůznějšího zaměření. V češtině jsou vyučovány programy Management obchodu, Ekonomika a finanční management, Veřejná správa, Executive MBA, Bezpečnostní a krizový management, Management zdravotnictví a Corporate Master of Laws (LLM). Z anglických to jsou Global Business Leadership a Marketing Management and International Business, které jsou vyučovány zahraničním týmem lektorů. Jednoleté online studium je zakončeno udělením profesního titulu MBA nebo LL.M., díky kterému absolvent získá praktické manažerské znalosti z konkrétního oboru. Při říjnovém zahájení programů byli z uchazečů vybráni 4 handicapování kandidáti, kterým byla poskytnuta stipendia v rozmezí od 50 do 100 %.

„Po těžkém úrazu krční páteře, které zapříčinilo úplné ochrnutí horních i dolních končetin, jsem přehodnotil svou dosavadní pracovní kariéru. Odešel jsem z hutního průmyslu, kde jsem působil v manažerské pozici a vrátil jsem se na vysokou školu, kde jsem začal v doktorandském studiu prohlubovat své vzdělání. Stejně tak tomu bylo i s přihláškou na CEMI, vím, že mi studium dá spoustu cenných zkušeností. Cítím, že mohu být skrz vzdělání příkladem pro další osoby s handicapem a mám pocit, že tak mohu pozitivně ovlivňovat své okolí,“ dodává stipendista CEMI Ing. Karel Plunder.

Online MBA či LLM studium na CEMI je určeno všem s vysokoškolským vzděláním, případně se středoškolským vzděláním a manažerskou praxí. Mohou ho studovat i vytížení zaměstnanci či podnikatelé a všichni, kteří chtějí získáním profesního titulu zvýšit svoji hodnotu na trhu práce, zvýšit kvalifikaci, doplnit vědomosti a navázat nové kontakty s lidmi z oboru. Stejně jako pro znevýhodněné uchazeče platí uzávěrka přihlášek do ročního studijního programu nejpozději do 31. 12. 2015.

Více na www.cemi.cz