Bývalí pedagogové žalují VŠE

14. 10. 2004 | Aktuality

Na Vysoké škole ekonomické v Praze byly zrušeny katedry makroekonomie a ekonomických teorií kvůli akreditaci nového bakalářského oboru ekonomie. Nahradila je nová katedra: ekonomie. Při této reorganizaci fakulty dostalo několik bývalých pedagogů výpověď, kvůli které se nyní tři z nich soudí.

Na Vysoké škole ekonomické v Praze byly zrušeny katedry makroekonomie a ekonomických teorií kvůli akreditaci nového bakalářského oboru ekonomie. Nahradila je nová katedra: ekonomie. Při této reorganizaci fakulty dostalo několik bývalých pedagogů výpověď, kvůli které se nyní tři z nich soudí. Tvrdí, že fakulta postupovala protiprávně. Týdeník Euro informoval, že pražský soud první instance jejich žalobě vyhověl. VŠE se podle slov děkana Schwarze hodlá odvolat.

Pedagogové měli po zrušení kateder možnost přihlásit se do výběrových řízení na posty katedry, která vznikala. Podmínkou byla znalost angličtiny, kterou ale tito tři dotyční neovládají. Ostatní pedagogové se do konkurzů přihlásili, nebo sami odešli uvedl děkan Jiří Schwarz.

zdroj:čtk