Budějovická VŠTE se rozroste o další budovu, plánuje do ní investovat 6 milionů

1. 8. 2018 | Aktuality

Od září se někteří studenti Vysoké školy technické a ekonomické v Českých Budějovicích budou učit v nové budově. Prostory budou vyhrazeny pro Ústav podnikové strategie, který se odstěhuje z kampusu v Okružní.

 

„Ústav podnikové strategie je humanitněji zaměřený, a proto nepotřebuje odborné zázemí laboratoří, které v kampusu za desítky milionů korun stále rozšiřujeme pro Ústav technicko-technologický,“ vysvětlil rozhodnutí školy rektor Marek Vochozka.

 

Technici tak budou mít více prostoru pro své laboratoře, a naopak studenti z druhého ústavu, pod který spadají katedry ekonomiky, managementu, cestovního ruchu a marketingu, cizích jazyků, odborových didaktik a humanitních studií, získají prostor vlastní.

 

K dispozici budou mít devět učeben, „počítačové“ učebny a přednáškový sál pro 90 osob. Nebudou chybět ani služby, na které jsou zvyklí z kampusu. Tedy menza, studijní a pedagogické oddělení, pracoviště celoživotního vzdělávání nebo zahraničních vztahů

 

Budějovická škola si objekt v Nemanické ulici pronajala od tamější VOŠky. Jak uvedl Vochozka pro iDnes, do budoucna ho plánují získat do svého vlastnictví. Z toho důvodu se VŠTE už nyní pustila do jeho vylepšování.

 

Již od konce prázdnin by podle informací iDnes měl v budově být nový nábytek a recepce. Chystají se i úpravy podlah a sociálního zázemí. Celkem by se do rekonstrukce mělo investovat šest milionů korun.

 

Z kampusu v Okružní je Nemanická vzdálená dva kilometry. Obě lokality spojuje autobusová linka, cesta z kampusu tak studentům zabere šest minut.

 

Zdroje: iDnes, web VŠTE