Brněnský Gaudeamus popatnácté

17. 10. 2008 | Aktuality

Když se řekne Evropský veletrh pomaturitního a celoživotního vzdělávání Gaudeamus, najde se asi málo studentů, kteří o něm slyší poprvé. Pro tisíce současných vysokoškoláků se stal některý z minulých ročníků Gaudeama velmi užitečným rádcem v dilematu, jakým směrem vést svá další studijní léta. A tentokrát může pomoci i vám.

Letošní, jubilejní ročník veletrhu Gaudeaumus začíná 21. října a opět proběhne na brněnském výstavišti. Během celého programu, který potrvá až do 24. října, představí nejen letošním maturantům, ale i dalším studiachtivým návštěvníkům nepřebernou škálu studijních možností. Prezentovat se zde bude celkem asi 150 institucí a budou mezi nimi jak české i zahraniční univerzity, vysoké, vyšší odborné a jazykové školy, tak nejrůznější vzdělávací agentury a instituce, které se zabývají přípravou na přijímačky a vzdělávacím poradenstvím obecně. Toužíte-li ještě po dalších číslech, pak vězte, že zastoupeno zde bude přes 250 fakult a více než 2200 studijních o­borů.

Jak už to na podobných akcích bývá, chybět nebude ani doprovodný program. Ten zde bude mít například podobu tematických přednášek, které budou následovány diskuzí sloužící k zodpovězení všetečných otázek jejích návštěvníků. Zpestřením jistě bude i závěrečné vylosování pěti šťastlivců, kteří obdrží hodnotné ceny. Ve čtvrtek 23. října se navíc můžete těšit na studentku České zemědělské univerzity v Praze a olympijskou vítězku v jedné osobě Barboru Špotákovou, která zde uspořádá veřejnou diskuzi a autogramiádu. Významná část doprovodného programu pak bude věnována také tématu „Věda pro život“. Jak z názvu vyplývá, jeho cílem bude představit výsledky a využití vědecké činnosti jednotlivých univerzit a vysokých škol.

Podrobný program a další informace o letošním ročníku veletrhu Gaudeamus najdete zde.