Blíží se uzávěrka výtvarné soutěže Artkontakt

24. 2. 2005 | Aktuality

Projekt Artkontakt, čili konfrontace mladých výtvarníků, nyní vstupuje do druhého ročníku své existence. Věková hranice pro účast v soutěži je 26 let, přičemž se mohou zúčastnit i výtvarníci starší – ti však musí prokázat statut studenta. Do soutěže bude přijímána malba, kresba a grafika – každá jednotlivá práce by měla být signovaná a na zadní straně opatřená jménem a adresou autora. Každý autor může svoji tvorbu představit na příkladě pěti děl, jejichž stáří by nemělo přesáhnout stáří tří let.

Podmínkou zařazení do soutěže je zaslání přihlášky (najdete ji na adrese http://artkontakt.org/…varnikum.doc) spolu s elektronickou podobou – čímž se rozumí fotografie konkrétních děl – na emailovou adresu k.tuckova@gmail.com nebo k.tuckova@post.cz. Je záhodno takto učinit nejpozději týden před uzávěrkou soutěže, která je 11. března 2005. Soutěžní díla je pak nutné doručit na adresu pořádající Galerie Artkontakt (Jakubské náměstí 1, Brno 602 00). Díla, která adepti doručí na domluvené místo v Praze, budou do místa konání akce převezena den před uzávěrkou soutěže.

O účasti v soutěži bude rozhodovat pětičlenná porota: Marek Pokorný (ředitel Moravské galerie), Michael Rittstein (profesor ateliéru malby na AVU Praha, výtvarník), Jiří Valoch (teoretik umění), Olga Malá (kurátorka Galerie hlavního města Prahy) a Richard Adam (sběratel výtvarného umění). Tito také v závěru zvolí tři nejzajímavější autory, kteří obdrží nejenom čestná uznání a odborné posudky, ale i zajímavé finanční částky (1. místo 10 000 Kč, 2. místo 6 000 Kč, 3. místo 4 000 Kč). V průběhu roku pak bude každému z oceněných uspořádána samostatná výstava v některé ze zúčastněných galerií.

Případné další informace najdete na www.artkontakt.org