Blíží se pražský Gaudeamus

19. 1. 2014 | Aktuality

Pokud stále přemýšlíte, na kterou vysokou školu se vydat, v rozhodování vám může pomoci veletrh pomaturitního vzdělávání Gaudeamus, který se bude konat ve dnech 28.–29. ledna. Veletrh umožňuje studentům setkat se se zástupci jednotlivých škol, získat důležité informace a určitý přehled o možnostech studia. Na veletrhu bude zastoupeno 148 samostatných vystavovatelů, 203 fakult a přes 3 000 studijních oborů. Zastoupeny budou všechny české veřejné školy, většina škol soukromých a mnohé zahraniční. Aktuální seznam vystavovatelů pro pražský Gaudeamus najdete na internetových stránkách veletrhu.

Kromě toho organizátoři veletrhu nabízí pestrý doprovodný program. Zaprvé půjde o přednášky o možnostech a podmínkách studia, které jsou v režii jednotlivých škol. Doprovodný programu s názvem „Věda pro život“ má za cíl umožnit budoucím studentům nahlédnout do náplně studia a zajímavostí, které se mohou naučit. Tento program je koncipován interaktivně, aby si návštěvníci mohli vše sami vyzkoušet. Třetí program je zaměřen na studium v zahraničí. V neposlední řadě je možné využít poradenský servis pro studenty, kteří stále neví, jaký obor by chtěli studovat.

Veletrh se v Praze koná již posedmé. Tradičně ho navštíví přes sedm tisíc zájemců. Výhodné je registrovat se na Gaudeamus předem prostřednictvím internetových stránek. Tak získáte 25% slevu na vstupném.

Zdroj: webové stránky www.gaudeamus.cz

Zdroj fotografie: webové stránky www.gaudeamus.cz