Více než polovina studentů nedokončí VŠ! Nebuďte mezi nimi. Vyberte si správně.

3. 11. 2021 | Pro uchazeče na VŠ

jak vybrat školuTakzvaná „úmrtnost“ studentů se v Česku pravidelně pohybuje přes 50 procent. Nejčastěji studenti končí už v prvním ročníku, nikoliv až u státnic, jak si mnozí myslí. Na některých oborech jsou čísla ještě horší a se studiem sekne i 90 procent studentů. Nejčastěji se jedná o technické obory. Studium lze dobrovolně přerušit bez udání důvodu. Co k tomu studenty vede? To se snažil zjistit průzkum Eurostudent IV.

V něm studenti na prvním místě uváděli jako důvod nespokojenost s náplní studia. Celkem takto odpovědělo 45 procent respondentů. Rodinné či zdravotní důvody hrály roli jen v necelých 10 procentech případů. Jak tedy předejít tomu, abyste neztratili čas i peníze? Rada je jednoduchá. Věnujte dostatek času pečlivému výběru správné vysoké školy.

A právě proto jsme pro vás nachystali 2. ročník online veletrhu VysokéŠkoly.cz, který vám nabídne kompletní servis a veškeré informace, jež potřebujete pro výběr vysoké školy vědět. Najděte si školu, kterou si zamilujete a své studium dotáhnete do úspěšného konce!

CLANEK_stanek2

Veletrh proběhne on-line od 9. do 10. listopadu. Absolvovat ho tak můžete z pohodlí domova, a hlavně bez jakéhokoliv rizika a cestování. Napřímo si můžete popovídat se zástupci i studenty škol a fakult pomocí on-line chatu. S výběrem školy vám pomůže unikátní kvíz „Na co se hodíš“ i propracovaný filtr škol a oborů. Namísto bloudění mezi stánky si podle svých preferencí jednoduše vyhledáte tu pravou školu. Mimo to budete moci svou budoucí alma mater poznat i prostřednictvím videí ve virtuálním přednáškovém sále.

„Pro zájemce o studium na VŠ jsme připravili moderní interaktivní platformu, kde najdou všechny odpovědi na své otázky ohledně studia, přijímacích zkoušek, praxí, zahraničních stáží, mimoškolních aktivit, ale i přímých referencí od studentů či zástupců škol. Stačí se jich jen zeptat prostřednictvím online chatu,“ říká pořadatel veletrhu Jiří Ziegler.

Další články k tématu

Proč si vybrat Lékařskou fakultu MU?

„Zaujal mě progresivní přístup k výuce a moderní zázemí, proto byla MED MUNI moje první a jediná volba,“ říká Nela Pelánková, studentka 5. ročníku Všeobecného lékařství. Zájem o studium na Lékařské fakultě Lékařské fakultě Masarykovy univerzity trvale roste a v současnosti v porovnání s ostatními lékařskými fakultami v Česku evidujeme nejvyšší množství přihlášek. Mimo excelentní vybavenost, skvělé pedagogy a […]

číst více

Veletrh MBA programů vás přesvědčí, že má tento titul smysl

Letošní 4. ročník, online veletrhu profesního vzdělávání CAMBAS opět hostí Vysoká škola NEWTON. Podle Jiřího Koleňáka, člena předsednictva CAMBAS, je to signál směrem k veřejnosti, že kvalitní celoživotní vzdělávání nabývá v Česku stále většího významu. Online veletrh akreditovaných programů MBA se uskuteční 28. února 2024 od 17:00 a je určený všem zájemcům o studium MBA […]

číst více