Více než polovina studentů nedokončí VŠ! Nebuďte mezi nimi. Vyberte si správně.

3. 11. 2021 | Pro uchazeče na VŠ

jak vybrat školuTakzvaná „úmrtnost“ studentů se v Česku pravidelně pohybuje přes 50 procent. Nejčastěji studenti končí už v prvním ročníku, nikoliv až u státnic, jak si mnozí myslí. Na některých oborech jsou čísla ještě horší a se studiem sekne i 90 procent studentů. Nejčastěji se jedná o technické obory. Studium lze dobrovolně přerušit bez udání důvodu. Co k tomu studenty vede? To se snažil zjistit průzkum Eurostudent IV.

V něm studenti na prvním místě uváděli jako důvod nespokojenost s náplní studia. Celkem takto odpovědělo 45 procent respondentů. Rodinné či zdravotní důvody hrály roli jen v necelých 10 procentech případů. Jak tedy předejít tomu, abyste neztratili čas i peníze? Rada je jednoduchá. Věnujte dostatek času pečlivému výběru správné vysoké školy.

A právě proto jsme pro vás nachystali 2. ročník online veletrhu VysokéŠkoly.cz, který vám nabídne kompletní servis a veškeré informace, jež potřebujete pro výběr vysoké školy vědět. Najděte si školu, kterou si zamilujete a své studium dotáhnete do úspěšného konce!

CLANEK_stanek2

Veletrh proběhne on-line od 9. do 10. listopadu. Absolvovat ho tak můžete z pohodlí domova, a hlavně bez jakéhokoliv rizika a cestování. Napřímo si můžete popovídat se zástupci i studenty škol a fakult pomocí on-line chatu. S výběrem školy vám pomůže unikátní kvíz „Na co se hodíš“ i propracovaný filtr škol a oborů. Namísto bloudění mezi stánky si podle svých preferencí jednoduše vyhledáte tu pravou školu. Mimo to budete moci svou budoucí alma mater poznat i prostřednictvím videí ve virtuálním přednáškovém sále.

„Pro zájemce o studium na VŠ jsme připravili moderní interaktivní platformu, kde najdou všechny odpovědi na své otázky ohledně studia, přijímacích zkoušek, praxí, zahraničních stáží, mimoškolních aktivit, ale i přímých referencí od studentů či zástupců škol. Stačí se jich jen zeptat prostřednictvím online chatu,“ říká pořadatel veletrhu Jiří Ziegler.

Další články k tématu

7 důvodu, proč byste si neměli nechat ujít online veletrh VysokéŠkoly.cz

7 důvodu, proč byste si neměli nechat ujít online veletrh VysokéŠkoly.cz

On-line veletrh vysokých škol se blíží! Už 18. října se otevřou virtuální brány desítek českých univerzit a vysokých škol. Proč byste na on-line veletrhu neměli chybět? 1. Velký výběr VŠ Na on-line veletrhu si budete moci vybírat z desítek top českých vysokých škol a univerzit. Z veřejných nebudou chybět například Univerzita Karlova, Vysoké učení technické v Praze, Ostravská …