ANKETA: Preferujete dovolenou s cestovní kanceláří nebo jezdíte raději na vlastní pěst?

23. 7. 2007 | Stojí za přečtení

Léto, to je čas výletů, dovolených a čundrů. Někdo zabalí krosnu, nahodí na záda a cestuje různě napříč republikou či Evropou. Někdo zase preferuje nalajnovaný program od cestovní kanceláře, jistotu a pohodlí hotelu. Každý máme o létě vlastní ideální představy. A jaké jsou ty vaše? Raději s cestovkou nebo vyrážíte na cesty raději sami?

Silvie Babulíková, 23 let, čeština, stará hudba, UK Praha

Záleží na situaci. Například do Chorvatska jezdím na vlastní pěst, klidně i pod stan. Když je člověk mladý, tak mu nepohodlí nevadí. Spávali jsme v kempu, vonělo to borovicemi, takže na takové dovolené vzpomínám ráda. Ale když jsem před několika měsíci letěla do Thajska, tak jedině s cestovou! Na vlastní pěst bych se asi bála.

Martin Vašek, 26 let, doktorandské studium geografie a historie, MU Brno

Raději cestuji sám než s cestovkou. Teda alespoň doteď jsem to tak dělal. Člověk si může dělat do chce, kdy chce. Nejraději jezdím stopem, už jsem tak procestoval Rumunsko, Turecko. U nás třeba Beskydy nebo Šumavu.

** Marie Rumanová**, 17 let, studentka gymnázia

Já, když někde jedu, tak pouze s cestovkou. Je to pro mě jistota. Člověk se nemusí o nic starat, všechno je zařízené. Ale kdyby byla možnost, asi bych na nějaký čundr i vyrazila. Dost mě to láká.

Libor Šustr, 24 let, fyzikalni inzenyrstvi, VUT Brno

Raději jezdím sám, protože mám víc svobody v tom, co dělám. A taky je to daleko dobrodružnější. Někde přijedu a teprve podle situace zjišťuji, co se dá dělat. Třeba i do Chorvatska jezdím sám. Minule, když mě už nebavilo moře, odjeli jsme do Dubrovníka, který byl moc krásný. U cestovky bych si nemohl program změnit podle nálady.

Radek Beňo, 22 let, kybernetika a měření, ČVUT Praha

Já jsem ještě s cestovkou nikdy necestoval, raději jezdím sám. S cestovkami ani nemám zkušenosti. Jednám rád na vlastní pěst, jak my Češi říkáme: Living on my own. Jezdím zatím jenom po sousedních státech. Dál do ciziny jsem se zatím nepustil. Nejčastěji jezdím autem nebo vlakem.

Zdroj obrázku: www.elord.cz

Další články k tématu