9. adventní okénko: Univerzita s nejdelším názvem

8. 12. 2022 | Aktuality

adventní okénko: Univerzita s nejdelším názvemPod devátým okénkem se skrývá univerzita, která má ve svém názvu nejdelší slovo. Pojďte se s námi při pátku trochu přivzdělat v oblasti asijských a náboženských vysokých škol.

Univerzita Mahachulalongkornrajavidyalaya se nachází v thajském hlavním městě Bangkok. Tato buddhistická univerzita byla založena v roce 1896 králem Chulalongkornem, titulovaným též jako Ráma V. Po něm byla také univerzita pojmenována. V překladu její název totiž znamená Královská vysoká škola jeho výsosti krále Chulalongkorna. Škola měla vzdělávat nejen novice a mnichy, ale také laiky.

O více jak sto let později je Univerzita Mahachulalongkornrajavidyalaya jednou ze dvou státních vysokoškolských institucí v Thajsku, kde se buddhismus vyučuje. Dnes zde můžete studovat i další obory, jako jsou pedagogika nebo humanitní a sociální vědy. I tak si ale budete muset „odbít“ několik předmětů z buddhistického vědění. V magisterském programu můžete například narazit na takové specializované buddhistické obory jako jsou Vipassanská meditace nebo studia Života a smrti.

Zdroje: Bangkok Post.com, MCU press.mcu.ac.th

Další články k tématu

Vánoce na koleji? Ošklivé svetry a tajný Ježíšek

Harry Potter zůstával o Vánocích v Bradavicích. A byly to ty nejlepší Vánoce v jeho životě. Pokud i vy letos zůstáváte přes svátky na koleji, není proto důvod, proč si to pořádně neužít. Kde jinde byste se mohli na Štědrý den s dalšími studenty opít u Popelky? Vyzdobte si pokoj Jedním z nejzaručenějších způsobů, jak se dostat do vánoční […]

číst více

Sedm tipů, jak se učit o Vánocích

Vánoce jsou svátky klidu a pohody. Pro vysokoškoláky, které hned na začátku ledna čeká zkouška, jsou ale často tou poslední možnou dobou, kdy se na ni mohou připravit. Jenže cukroví a bramborového salátu je hodně, zatímco motivace a disciplíny málo. Jak tedy zvládnout učení i slavení? Stačí když si efektivně rozvrhnete čas a naučíte se […]

číst více