7 míst, kde se seznámit na VŠ

11. 2. 2020 | Studentský život

???????????????????????????????????????????Nový semestr znamená nový začátek. A protože na vejšce se to s přáteli lépe táhne a přátel není nikdy dost, dáme vám několik typů na to jak a kde se seznámit s novými lidmi. Času není nazbyt se všemi deadliny a povinnou četbou, ale nezapomínejte, že vysoká škola je nejen o učení, ale i o hledání užitečných kontaktů do budoucna a často i přátelství na celý život. Takže kde si v novém semestru najít přátelé?

Přidejte se ke studijní skupině

Říká se, že víc hlav víc ví. Důkazem jsou studijní skupiny. Kromě toho, že se budete učit (a možná díky kolegům pochopíte i to, co vám během přednášky nebylo úplně jasné), představují studijní skupiny i formu socializace. Nic totiž nesblíží lidi víc než společně prožité před zkouškové trauma. Přidejte se tedy k již existující studijní skupině, nebo projevte iniciativu a založte skupinu vlastní.

Zapojte se do spolku

Tajná bratrstva a sesterstva existují nejenom na amerických univerzitách. Různé spolky a studentská sdružení najdete i na těch českých, kde navíc často vůbec tajné nejsou a zapojit se do nich může každý. Řada škol má seznam spolků vypsaný na svých webových stránkách. Občas je třeba trochu zapátrat – na nástěnkách školy, mezi kolegy… Výhodou je, že s lidmi ve spolku sdílíte stejný zájem, a tak máte hned od začátku alespoň jedno společné téma k hovoru.

Sportujte

Jestliže jste sportovně nadaní nebo vás prostě sportovaní baví, přidat se ke sportovnímu týmu je skvělý způsob, jak si užít trochu zábavy a ve stejnou dobu potkat nové lidi. Někdy je pak nejlepší dát šanci sportu, který jste nikdy předtím nezkoušeli, ať se naučíte něco nového. Navíc díky sportu můžete kromě nových přátel získat třeba kredity, nebo benefity ve formě stipendií.

Choďte na večírky

I když nejste zrovna večírkový typ, sem tam vyrazit do společnosti prospěje každému a večírek je na seznamování ideální. Kolejní večírky, po zkouškové oslavy, univerzitní či fakultní plesy… všechno je to součástí vysokoškolského života a jsou to zkušenosti, o které byste neměli přijít.

Choďte na akce pořádané univerzitou

Samy univerzity během roku pořádají desítky akcí: výstavy, přednášky odborníků, charitativní akce, plesy, koncerty, sportovní utkání a mnoho dalšího. Tyto akce jsou skvělým místem, kde potkat nové lidi. Automaticky vám poskytnou téma, o němž si můžete povídat, a bývají hojně navštěvované. Díky Facebooku je snadné dozvědět se, kde a kdy se tyto akce konají. Nebo můžete využít starou dobrou metodu a zkontrolovat desítky letáků visících po kampusu.

Mějte oči otevřené

Obrovskou sociální bublinou plnou potenciálních přátel je škola samotná. Na chodbách v přestávkách mezi předměty, na oblíbených místech kampusu, v knihovně, na studijním oddělení, nebo třeba v menze – to jsou všechno místa, kde se můžete se seznámit.

Využijte online svět

Jestliže se lépe vyjadřujete ve virtuálním světě, první kontakt se spolužáky můžete navázat například ve facebookové skupině. Mnoho oborů a ročníků mívá svou vlastní skupinu, do níž se můžete zapojit a prostřednictvím které pak můžete třeba zorganizovat vlastní studentský večírek.

Zdroj:

http://www.dormdelicious.com/

https://collegeinfogeek.com/