10 on-line kurzů pro ten nejlepší životopis

19. 8. 2020 | Stojí za přečtení

nejlepší_online_kurzySe stabilním internetovým připojením můžete z domova zvládnout prakticky cokoliv – například si i osvojit nějakou novou dovednost, která vám pomůže ve vaší kariéře. On-line totiž najdete celou řadu vzdělávacích kurzů, které vás naučí třeba základy programování, marketingu nebo fotografování. Jelikož studenti mívají hluboko do kapsy, vybrali jsme pro vás deset kvalitních kurzů, které můžete absolvovat zdarma případně v rámci bezplatné zkušební verze. Jedinou podmínkou je dobrá znalost angličtiny.

Programování

Programování je dovednost, kterou můžete využít prakticky ve všech zaměstnáních, kde máte k dispozici počítač. Kromě tvorby webových stránek znalosti programovacích jazyků využijete třeba pro zpracování dat nebo k přípravě analýz.

Kurz CS50 – Harvard University

Hodinový kurz od prestižní univerzity Harvard poskytuje podrobný ale pro začátečníky stále srozumitelný úvod do počítačových věd. Osvojíte si základní pojmy a získáte přehled o funkcích různých typů programovacích jazyků.

HTML – Codecademy

Pokud se chcete naučit vytvářet weby a jejich designy, bez znalosti HTML se neobejdete. HTML využijete například i při práci s WordPressem. Kurz Learn HTML, je interaktivní, díky čemuž si informace snáz zapamatujete.

CSS – Codecademy

Poté, co se naučíte HTML, dalším krokem jsou takzvané kaskádové styly neboli CSS. Tento programovací jazyk vám umožní mimo jiné kontrolovat vzhled a rozložení vašich webových stránek.

Design

Design je všude okolo nás, i když to třeba na první pohled není zřejmé. Znalosti v tomto oboru přijdou vhod například umělcům, grafikům ale i pracovníkům v marketingu nebo v reklamě.

Úvod do UX – SkillShare

UX neboli user experience (uživatelská zkušenost) je termín, který odkazuje na to, jak člověk reaguje na určitý produkt (obvykle webovou stránku nebo software – třeba počítačovou hru). Cílem UX designéra je pak kombinovat umění s funkčností, tedy navrhnout produkty tak, aby byly co nejvíce intuitivní a snadno použitelné. V kurzu od SkillShare se dozvíte potřebné základy tohoto oboru.

Úvod do Adobe Illustrator – SkillShare

Adobe Illustrator je nezbytný nástroj pro grafické designéry, ale může být obtížné se s ním naučit zacházet. V tomto kurzu si osvojíte pět základních postupů při práci v programu – například jak pracovat s jednotlivými funkcemi na úpravu fotek nebo jak vytvořit dílo vlastní.

Umění

Kurzy umění můžete absolvovat za účelem zdokonalení se v oboru ale i jen tak, pro zábavu. On-line najdete jak kurzy zabývající tvorbou děl v různých počítačových programech, tak i kurzy zaměřené na různé techniky kreslení a malby.

Základy umění – Udemy

V tomto kurzu se budete věnovat základním konceptům, jako je skicování, teorie barev a kompozice. V jeho závěru byste měli být schopní namalovat základní formu zátiší.

Úvod do fotografování – Udemy

V kurzu se naučíte, jak pracovat s digitálním fotoaparátem, jeho jednotlivými funkcemi i jak vytrénovat oko, abyste dokázali identifikovat ten správný okamžik, kdy stisknout spoušť.

Základy Photoshopu – SkillShare

Základy Photoshopu je dobré ovládat i když se zrovna nechystáte vydat na uměleckou karierní dráhu. V tomto kurzu se naučíte základní postupy, práci s jednotlivými nástroji programu i například jak pracovat s vrstvami.

Digitální marketing

Umět prodat produkt ale třeba i sám sebe on-line – o tom je digitální marketing. V kurzech se můžete naučit, jak pracovat s klíčovými slovy, abyste se umisťovali na předních příčkách vyhledávání nebo jak být vidět na sociálních sítích.

Úvod do SEO – SkillShare

SEO je zjednodušeně řečeno optimalizace klíčových slov tak, aby se webová stránka zobrazila na vyšší pozici ve vyhledávači. Jestliže chcete sami sebe propagovat on-line, naučit se základy SEO vám v tom pomůže. Kromě toho stále více zaměstnavatelů znalost SEO vyžaduje.

Marketing na sociálních sítích – HubSpot Academy

Sociální sítě jsou v dnešní době jedním z nejlepších míst na propagaci. V tomto kurzu se dozvíte, jak vytvořit efektivní marketingovou strategii i jak nalákat potenciální klienty.

Zdroj:
https://collegeinfogeek.com/