Žurnalistické stipendium ve Washingtonu: přihlášky do 12. 9.

5. 9. 2011 | Aktuality

Nadace „Scripps Howard Foundation“ nabízí stipendium dvěma studentům bakalářského studia žurnalistiky nebo komunikačních studií. Studenti stráví semestr ve Washingtonu prací ve Scripps Howard News Service a jejich úkolem bude pokrýt aktuální události v hlavním městě USA. Jejich články mohou být následně publikovány v nejrůznějších novinách Spojených států, získávají tedy velmi dobrou praxi pro své následné kariérní směřování.

Žadatelé o stipendium musí plynně ovládat mluvenou i psanou angličtinu. Jeden z nich bude pracovat v médiu od ledna do dubna, druhý od září do prosince, tedy ve stejnou dobu, jako probíhají standartní semestry v České republice.

Stipendium je vypláceno každý týden a pokryto je také ubytování a zpáteční letenka. Výdaje studenta jsou tedy minimální. Termínem pro odeslání přihlášky je 12. 9. 2011. Přihlásit se můžete prostřednictvím internetu.

Více informací získáte na stránkách organizace nebo na e-mailové adrese cjimenez@icfj.org.

Zdroj: webové stránky organizace

Zdroj fotografie: Stock.Xchng

Další články k tématu

Otroky jsme neměli, ale profitovali jsme z nich, přiznala Cambridge

Otroky jsme neměli, ale profitovali jsme z nich, přiznala Cambridge

Prestižní britská univerzita Cambridge přiznala, že profitovala z otrokářství, sama ale žádné otroky vlastnit neměla. Vyplývá to ze závěrů studie, kterou si škola nechala zpracovat. Univerzita se vzhledem k výsledkům nyní rozhodla rozšířit stipendijní programy pro černošské studenty. V plánu má také financování dalšího výzkumu otrokářství. Konkrétní profit univerzity Cambridge z otrokářství měl spočívat v tom, že škola přijímala …

Finanční tíseň studentů by řešilo omezení počtu stipendií, míní expert

Finanční tíseň studentů by řešilo omezení počtu stipendií, míní expert

Stále více studentů negativně ovlivňuje zdražování cen. Stipendia, která dostávají, jsou na pokrytí životních nákladů nedostačující. Problémem se zabývá odborník na vysokoškolské vzdělávání ze společnosti EDUin Jan Zeman. Podle něj by se stipendia měla navýšit a dosáhnout by na ně mělo méně zájemců. „Myslím, že podpora není správně zaměřená. U nás spousta studentů využívá nízkou …