Zemědělská fakulta JČU se stala držitelkou Národní ceny kvality

21. 11. 2011 | Aktuality

Jako jediná veřejná instituce, vedle dalších oceněných z řad soukromých firem a organizací, obdržela Národní cenu kvality České republiky Zemědělská fakulta Jihočeské univerzity. Získala ji konkrétně v kategorii Start plus. Ocenění převzali zástupci fakulty na slavnostním večeru konaném 10. listopadu ve Španělském sále Pražského hradu při vyhlašování Národní ceny kvality a Národní ceny ČR za Společenskou odpovědnost organizací.

Jde o jedinou soutěž u nás pořádanou dle mezinárodních kritérií – stejné ceny jsou udělovány v 80 zemích světa podle stejných principů a pravidel. Hodnotí se v nich jak kvalita výrobků či služeb, tak i úroveň managementu, ekonomické výsledky, vztah k životnímu prostředí a společenská odpovědnost firmy. To vše měřeno pokud možno co nejobjektivnějšími měřítky.

V zahraničí je získání Národní ceny kvality hodnoceno jako jedno z nejvyšších ocenění, kterého může firma dosáhnout. Jejího předávání se zpravidla ujímají předsedové vlád, hlavy monarchií nebo prezidenti. Na Pražském hradě se o ceremonii postaral předseda Senátu PČR Milan Štěch, náměstci ministerstev průmyslu a obchodu, vnitra a životního prostředí, předseda Rady kvality Robert Szurman a řada dalších osobností a mnozí další.

Zdroj: tisková zpráva JČU