Výtvarná soutěž pro žáky základních a středních škol

17. 3. 2015 | Aktuality

Technologická agentura ČR se Svazem průmyslu a dopravy ČR a Asociací českých science center vyhlásily v rámci Roku průmyslu a technického vzdělávání celorepublikovou výtvarnou soutěž s názvem „Propojený svět – technika pro Tebe“. Zapojit se mohou žáci základních a středních škol v ČR.

Soutěžit lze v některé ze tří kategorií:

  • I. kategorie: 6 – 9 let
  • II. kategorie: 10 – 13 let
  • III. kategorie: 14 – 17 let

Téma soutěže odkazuje na všechny novinky a objevy, které podle dětské fantazie v budoucnosti ovlivní život nás všech. Forma zpracování soutěžního příspěvku je zcela volná: může být malovaný, vyřezávaný, tištěný, animovaný, ve formě trojrozměrných děl atp.

Hotová díla musejí být odevzdána nejpozději do 15. září 2015, a to buď fyzicky na poštovní adresu pořadatele, nebo elektronicky (e-mailem). Autoři oceněných prací budou o výběru informováni e-mailem do 30. září 2015. V každé kategorii přitom budou odbornou porotou oceněna čtyři nejlepší díla. Autor nejlepší práce získá věcnou cenu a dále vstupenky pro celou třídu a pedagogický doprovod do vybraného vědeckého centra. Druhý nejlepší autor získá reprezentativní publikaci Atlas krajiny České republiky, třetí a čtvrtý pak rodinnou vstupenku do vybraného vědeckého centra.

Více informací naleznete na stránkách Technické agentury České republiky www.tacr.cz nebo v pravidlech soutěže, které jsou ke stažení zde.

Zdroj: www.tacr.cz

Další články k tématu

Plzeň ožívá uměním. Fakulta ZČU vystaví tisíce děl

Plzeň ožívá uměním. Fakulta ZČU vystaví tisíce děl

Začátek roku bude v Plzni ve znamení výstav. Fakulta designu a umění Ladislava Sutnara Západočeské univerzity jich připravila celkem pět. Návštěvníci budou moct shlédnout tisíce děl od více než 700 mladých umělců v galeriích po celém městě. Největší část výstavy tvoří Winter show, kde studenti fakulty prezentují své klauzurní práce. Winter show tvoří obrazy, sochy, grafické práce, …