Vysokoškoláci obstarali pro knihovnu nové tituly

5. 1. 2004 | Aktuality

Studenti a ostatní návštěvníci Městské knihovny v Brumově můžou již několik dní využívat souboru příruček liberální ekonomie, který místní knihovna dostala jako dar od jedenácti místních podnikatelů a firem.

5. leden 2004 - Studenti a ostatní návštěvníci Městské knihovny v Broumově můžou již několik dní využívat souboru příruček liberální ekonomie, který místní knihovna dostala jako dar od jedenácti místních podnikatelů a firem.

S nápadem rozšířit tímto způsobem zdejší knihovnu přišli dva broumovští vysokoškoláci – Jan Ullwer, student ekonomicko-správní fakulty v Pardubicích a Petr Schirl, student Vysoké školy ekonomické v Praze. „Chtěli jsme v Broumově podpořit ekonomické myšlení a liberalismus. Tyto myšlenky tu zatím velkou odezvu nemají,“ řekl pro denník MF Dnes Jan Ullwer.

Knihovna tak bude bohatší o více než šedesát knih, které by pro ni byly příliš drahé a těžce dostupné. Za více než deset tisíc korun, které místní podnikatelé poskytli, byly zakoupeny knihy z obecené a aplikované ekonomie, vysokoškolské a středoškolské učebnice ekonomického zaměření, různé příručky pro podnikatele a manažery a knihy klasické liberální knihovy, vydané Liberálním institutem a dalšími nakladatelstvími. Publikace budou sloužit nejenom studentům ekonomických oborů z Broumova a okolí, ale přispějí i k zvýšení informovanosti všech návšteníků v oblasti liberální ekonomie.

Nové knihy do knihovny nejsou ani zdaleka posledním projektem broumovských mladých liberálů a s podobnými činnostmi hodlají pokračovat. Kromě přednášek, které pro zájemce pořádají, plánují také uspořádání Dne daňové svobody.

(podle MF Dnes)