Vysoká škola polytechnická v Jihlavě získala akreditaci

18. 10. 2004 | Aktuality

Možnosti vysokoškolského studia v České republice rozšíří již od letního semestru v únoru příštího roku Vysoká škola polytechnická se sídlem v Jihlavě.

Možnosti vysokoškolského studia v České republice rozšíří již od letního semestru v únoru příštího roku Vysoká škola polytechnická se sídlem v Jihlavě. Ta vznikla už v červnu letošního roku trasformací vyšší odborné školy.

První vysoká škola neuniverzitního typu zřizovaná státem získala akreditaci ministerstva školství pro studijní program Ekonomika a management. Do prvního ročníku hodlá polytechnika podle Ladislava Jirků, pověřeného prozatimním vedením školy, přijmout až dvě stě padesát zájemců o ekonomické vzdělání. Úspěšní uchazeči o bakalářské studium, které bude škola poskytovat, budou mít možnost vybrat si mezi směry Finance a řízení, Informatika pro ekonomy nebo Cestovní ruch. Pro akreditaci oborů Počítačové systémy a Cestovní ruch škola zatím pouze připravuje podklady, první studenti těchto směrů by tak mohli do poslucháren usednout začátkem příštího akademického roku.

Více informací o nové Vysoké škole polygrafické v Jihlavě a možnostech studia na ní by měli být od konce října přístupné na stránkách www.vspji.cz.

Zdroj: MF Dnes