VUT v Brně láká na stipendia Nadace Mummertových

31. 5. 2008 | Aktuality

Nadace Rochuse a Beatrice Mummertových vypisuje víceletá stipendia pro budoucí top-manažery ze střední a jihovýchodní Evropy. Umíte dobře německy, studujete obor ekonomického či technického zaměření a je vám méně než 24 let? Pokud navíc směřujete do třetího ročníku vysoké školy nebo již máte bakalářský titul, možná čeká stipendium právě na vás.

Díky Nadaci můžete absolvovat tříleté Diplom studium, nebo dvouleté Master studium na Univerzitě v Kolíně nad Rýnem, nebo na univerzitě RWTH v Cáchách. V rámci stipendijního programu čekají na úspěšné žadatele stáže v německých podnicích, skill semináře, kolokvia s vůdčími osobnostmi z oblasti politiky, kultury, vědy a hospodářství, společné návštěvy kulturních událostí a prohlídky podniků. Díky tutorům univerzity a patronům Nadace by studentům měla být věnována akademická a osobní péče.

Stipendium zahrnuje měsíční stipendijní splátku ve výši 800 Euro v prvním, 825 Euro ve druhém a případně 850 Euro ve třetím roce. Dále počítá s příspěvky na cestovní výdaje, zdravotní pojištění, na nájemné a studium, a počítá i s osobním počítačovým vybavením.

O stipendium se můžete ucházet každoročně od 1. září do 30. listopadu. Budete-li vybráni, zahájíte studium v zimním semestru následujícího akademického roku.

Bližší informace najdete zde a zde.

Zdroj: www.vutbr.cz