Všechny fakulty JČU se veřejnosti otevřou v jeden den

9. 1. 2015 | Aktuality

Všech osm fakulty Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích otevře zájemcům své dveře ve stejný den, a to v pátek 16. ledna 2015.

Na programu dnů otevřených dveří budou prezentace jednotlivých studijních oborů či možnost obhlídky poslucháren, laboratoří i odborných pracovišť jednotlivých fakult. Zájemci se pak samozřejmě budou moci zeptat pedagogů, ale i stávajících studentů na vše kolem průběhu a organizace studia na JČU.

Chybět ovšem nebude – jako již každoročně – bohatý doprovodný program. Díky tomu se návštěvníci budou moci alespoň na chvíli stát manažery supermarketu nebo si vyzkoušet práci archeologa, kromě toho si tu budou moci nechat změřit krevní tlak, obsah tuku v těle a cholesterol, prohlédnout si nejrůznější exotická, ale i domácí hospodářská zvířata, vyzkoušet si senzorické hodnocení brambor a pokusy v chemické laboratoři, zapojit se do vědomostních soutěží či ochutnat pokrmy z ryb. Na programu jednotlivých akcí bude i řada přednášek.

Na většině fakult den otevřených dveří začne v 9:00 hod. a skončí až v pozdních odpoledních hodinách. Přesný program a časový harmonogram dne otevřených dveří na JČU je ke stažení zde.

Zdroj: www.jcu.cz
Foto: www.jcu.cz