Víte, kam si schovat tahák?

8. 6. 2005 | Rady maturantům

Protože je konec tohoto školního roku na dohled, je dobré vědět, jak ho úspěšně zvládnout. I když je podvádění tou horší možností, často je zcela nevyhnutné. Víte jak podvádět tak, aby jste nebyli odhaleni? Umíte schovat dobře napsaný tahák?

Protože je konec tohoto školního roku na dohled, je dobré vědět jak ho úspěšné zvládnout. I když je podvádění tou horší možností, často je zcela nevyhnutné. Víte jak podvádět tak, aby jste nebyli odhaleni? Umíte schovat dobře napsaný tahák?

Zkušení studenti vám přinášejí rady, co a jak, aby byl úspěch zaručen. A proto vězte, že

1. si můžete tahák napsat na kousek papíru a lepící páskou ho přilepit na sukni, kalhoty či někde pod mikinu.

2. mnoho těch, co už odmaturovali,** si taháky schovali na židli** a zakryli jej nohama.

3. dobrý způsob jak oklamat učitele je vyrobit si rozvrh hodin, přilepit ho na stůl a ze spodní strany pod něj schovat všechno, co potřebujete vědět.

4. nepište si nic na ruce! Takhle vás odhalí každý absolvent Pedagogické fakulty, který na svůj diplom kouká ještě každý večer a nevěří, že ho opravdu dostal. Je to amatérské a riskantní.

5. snažte se usmívat.** Nemůžete dát na sobě znát, že nic neumíte**. Buďte drzí, nebojte se zeptat svého učitele, zda pod termínem světová válka myslí první nebo druhou. Musíte být přirození a suverénní. Pak nikdo nic nepozná.

6. buďte kolegiální. Dejte svému sousedovi opsat pár letopočtů, dovolte mu nahlédnout do vašich výpisků. Vrátí se vám to stokrát!

7. ** ale pamatujte, že nejlepší způsob, jak dostat jedničku, je přece jenom to známe Leninovo: **Učit se, učit se, učit se. Na vysoké škole to poznáte sami.

Další články k tématu