Uzávěrka přijímání přihlášek na JČU posunuta

26. 4. 2007 | Aktuality

Filozofická fakulta Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích informuje zájemce o studium humanitních oborů, že byly akreditovány nové dvouoborové bakalářské kombinace. Studijní program Filologie byl rozšířen o obory Bohemistika a Románská filologie pro dvouoborová studia.

Současně s vypsáním nových oborů byl zveřejněn i nový deadline pro podání přihlášek ke studiu. Až do 15. května 2007 tak mají uchazeči možnost odeslat svoji přihlášku na Filozofickou fakultu JČU.

Podat přihlášku je možné dvěma způsoby. Fakulta stále ještě přijímá tzv. papírové přihlášky, ovšem mnohem pohodlnější je přihlášku ke studiu vyplnit elektronicky. Návod na vyplnění, stejně jako formulář ke stáhnutí, naleznete na stránkách fakulty.

Přijímací zkoušky jsou naplánovány na týden od 11. do 15. června, přičemž se dle oborů liší jejich podoba. Na stránkách fakulty je jejich písemná či ústní verze podrobně popsána.

Po absolvování dvouoborového bakalářského studijního programu se studenti mohou rozhodnout pro pokračování v užší specializaci jednoho z oborů, a to prostřednictvím navazujícího magisterského studia. V budoucnu se v navazujícím programu počítá s rozšířením specializace o učitelství pro střední školy.

Možné kombinace:

historie – bohemistika historie – francouzský jazyk historie – španělský jazyk bohemistika – francouzský jazyk bohemistika – italský jazyk francouzský jazyk – italský jazyk francouzský jazyk – španělský jazyk