Univerzita Pardubice získala institucionální akreditaci

13. 9. 2018 | Aktuality

V pořadí čtvrtá česká univerzita získala institucionální akreditaci. Univerzita Pardubice tak bude moci sama rozhodovat o akreditacích svých studijních programů. Zařadí se tím do společnosti Univerzity Karlovy, Masarykovy univerzity a Univerzity Palackého, které již získaly akreditaci v první polovině letošního roku.

 

„Prošli jsme nezávislým a velice náročným hodnocením. (Institucionální akreditace) je pro nás a další rozvoj univerzity a jejích fakult nesmírně významná,“ řekl rektor univerzity Jiří Málek.

 

Studijní programy univerzity nyní projdou tzv. vnitřní akreditací, kterou provede speciálně k tomu zřízený univerzitní orgán – Rada pro vnitřní hodnocení Univerzity Pardubice. Ta dohlíží na kvalitu všech vzdělávacích procesů, i jejich přípravu, a schvaluje studijní programy a jejich zaměření. Skládá se z devíti členů, interních odborníků, a svého zástupce v ní mají i studenti.

 

„Je to silný nástroj, který nám dává vysokou míru autonomie a pravomoc si schvalovat studijní programy, které mají dlouhodobě zaručenou a potvrzenou kvalitu. Umožní nám být v nabídce studijních programů našim studentům mnohem pružnější,“ pochvaluje si tuto významnou změnu rektor Jiří Málek.

 

Podle nových studijních programů by se mělo vyučovat na Univerzitě Pardubice již v akademickém roce 2019/2020.

 

 

Zdroj: upce.cz

Další články k tématu