Úniková hra českých studentů uspěla v USA

13. 2. 2019 | Aktuality

clanek_1200

Studenti politologie z Fakulty sociálních studií Masarykovy univerzity vymysleli únikovou hru, která získala druhé místo v celosvětovém finále soutěže Peer-to-Peer: Facebook Global Digital Challenge. Porazili tak stovky studentských projektů z celého světa.

Studentský tým, pod vedením pedagogů Miloše Gregora a Petry Vejvodové, představil ve Spojených státech únikovou hru s názvem Fakescape. Ta má naučit mladé lidi, jak se ubránit dezinformacím ve veřejném prostoru. Ve fiktivním příběhu má hlavní roli novinář, který musí dokázat svou schopnost ověřovat informace.

Odborná porota u Fakescapu ocenila především hlavní myšlenku hry, která podporuje boj proti projevům extremismu a nenávisti na sociálních sítích, a také fakt, že je toto složité téma zapracované do hry, s níž nyní brněnští studenti jezdí po školách v celé České republice.

„Umístění v soutěži pro nás znamená veliké ocenění naší dlouhodobé práce. Kromě finanční odměny jsme získali i kontakty a pozornost ze zahraničí. Díky výhře máme navíc ještě větší motivaci v projektu pokračovat, protože vidíme, že to má smysl,“ uvedla pro server muni.cz Tereza Kráčmarová, členka oceněného týmu.

Hra je momentálně pouze v českém a slovenském jazyce. Ale chystá se i její překlad do angličtiny. První místo v soutěži získal turecký tým s projektem pomáhající dětem v uprchlických táborech.

Zdroj: muni.cz

Další články k tématu