Unicorn University pořadatelem online konference o umělé inteligenci

22. 4. 2023 | Tiskové zprávy

Unicorn University pořadatelem online konference o umělé inteligenci
Unicorn University
, přední vysoká škola v oblasti digitálních technologií, pořádala 21. dubna 2023 svou již 21. konferenci s názvem Unicorn University Open. Letošním tématem byla umělá inteligence a konference byla jako každý rok zcela zdarma a otevřena pro širokou veřejnost.

Prestižní události se zúčastnilo více než 5 000 účastníků z celého světa, kteří se mohli těšit na prezentace a přednášky od renomovaných odborníků v oblasti umělé inteligence.

Účastníci měli jedinečnou příležitost prozkoumat, jakým způsobem umělá inteligence transformuje naši společnost a jak může být využita k řešení důležitých problémů. Mezi řečníky patřili přední odborníci z renomovaných společností jako Gartner, Microsoft, Cern, Karlova Univerzita a Unicorn.

Unicorn University je jednou z předních vysokých škol, kde se o umělé inteligenci nejen mluví, ale taky vyučuje. Díky svému know-how v oblasti digitálních technologií přináší svým studentům nejmodernější vzdělávací zkušenosti, aby mohli být úspěšní v digitálním světě.

Unicorn University pořadatelem online konference o umělé inteligenci

Konference Unicorn University Open byla k dispozici nejen v českém a anglickém jazyce, ale nově také v experimentálním překladu od samotné umělé inteligence. Na konferenci bylo možné si také zasoutěžit o hodnotné ceny. Záznamy všem přednášek jsou dostupné na webové stránce zde: https://open.unicornuniversity.net/cs/artificial-intelligence.

Tímto děkujeme všem účastníkům, řečníkům a partnerům, kteří přispěli ke vzniku této úspěšné konference, a už teď se těšíme na další konferenci Unicorn University Open, která proběhne již 24. 11. 2023.

Informace o vysoké škole Unicorn University jsou na webové stránce www.unicornuniversity.net.

Další články k tématu

VŠE slaví 70 let od svého založení plesem i konferencí

Píše se akademický rok 1952/53. Přípravy na vznik nové vysoké školy v Československu jsou v plném proudu. 1. září 1953 se oficiálně otevírá Vysoká škola ekonomická. Letos od tohoto dne uplynulo už 70 let. Výročí oslavila, a ještě oslaví hned několika významnými akcemi během celého roku 2023. Na podzim, konkrétně 21. října, se uskuteční akce Alumni Homecoming, […]

číst více

Přes 50 procent učitelů je pro umělou inteligenci ve školách

  Pro začlenění umělé inteligence (AI) do výuky se vyslovilo 56 procent učitelů. Vyplývá to ze studie Univerzity Palackého v Olomouci a společnosti Microsoft. Naopak 19 procent vyučujících si myslí, že AI do výuky nepatří. Vedoucí výzkumného týmu Kamil Kopecký však upozorňuje, že ačkoliv většina pedagogů je pro umělou inteligenci, pohled na ni má každý jiný. […]

číst více

Online studium na Unicorn University umožňuje skloubit trénink i školu

Unicorn University je první vysokou školou v České republice, která v bakalářských oborech Business management a Softwarový vývoj nabízí možnost studovat výhradně online. Tato možnost přitahuje zejména ty, kteří se rozhodli vzdělávat během zaměstnání nebo v průběhu sportovní kariéry. Například vrcholoví sportovci nemají kvůli intenzivním tréninkům na běžnou prezenční výuku čas a online studium tak […]

číst více