Talnet spouští další kurzy pro nadané děti a mládež

15. 9. 2012 | Aktuality

Děti a mladí lidé ve věku od 13 do 19 let, kteří mají hluboký zájem o přírodní vědy, se mají opět možnost hlásit do dalšího ročníku online kurzů projektu Talnet. V rámci programu „Online k přírodním vědám“ si budou moci vybrat z přibližně třiceti kurzů zaměřených na matematiku, fyziku, chemii, biologii, geografii, astronomii, grafiku nebo meteorologii.

Tzv. T-kurzy probíhají ve dvou pololetních blocích pod vedením instruktora a zakončeny budou sepsáním seminární práce. Úspěšní studenti nakonec obdrží osvědčení o absolvování kurzu. Novinkou letošního roku je (pouze u některých kurzů) možnost ukončit jeden blok už v pololetí a v dalším si vyzkoušet jiný. „Kurzy jsou z převážné části uskutečňovány online a k jejich účasti stačí počítač s přístupem na internet. Studenti se ale často chtějí vidět i tváří v tvář, proto má program Talnet svá pravidelná soustředění,“ vysvětlil vedoucí projektu RNDr. Stanislav Zelenda a dodal, že účastníci kurzu se budou moci osobně podívat i na různá odborná pracoviště.

Studium obvykle zabere 2 až 3 hodiny týdně. Účastníci si ho však mohou uzpůsobit svým časovým potřebám – umožňuje to právě online podoba jednotlivých lekcí, díky níž mohou studenti kurz „navštěvovat“ kdykoli a odkudkoli. Stačí jim jen připojení na internet. K aktuálně vypisovaným kurzům se lze hlásit do 24. září 2012 na této stránce. Nutnou součástí přihlášky je i doporučení studenta (například od pedagogů či rodičů), které dokládá jeho zájem a předpoklady. Do každého kurzu bude nakonec vybráno dvacet studentů. První studijní blok začíná 1. října 2012.

Podrobný seznam kurzů, jejich anotace a seznam lektorů je k dispozici na webových stránkách projektu Talnet na adrese www.talnet.cz.

Zdroj: www.talnet.cz, iforum.cuni.cz
Zdroj foto: Stock.XCHNG

Další články k tématu