Stipendium na prestižní zahraniční univerzity

25. 3. 2013 | Aktuality

Nadace Zdeňka Bakaly poskytne deset milionů korun motivovaným studentům a zaplatí jim studium na prestižní zahraniční univerzitě. Nadace žádný studijní obor předem nevylučuje ani neupřednostňuje. Přihlášky do programu SCHOLARSHIP je možné podávat do 15. května 2013.

Tento termín je nastaven zejména pro nadějné studenty, kteří o studiu na kvalitních univerzitách uvažují, ale obávají se, zda na to budou jejich rodiny mít dostatek financí. Přijímací zkoušky na většinu univerzit probíhají na podzim či v zimě, držitelé stipendia je tedy mohou absolvovat s klidem, že mají pro svá studia zajištěno financování. Studenti, kteří jsou na univerzity již přijati, se o stipendium mohou ucházet také.

Stipendium nepředstavuje pouze jednosměrnou jízdenku na semestr či rok v zahraničí. Vybrané studenty se snaží nadace při splnění určitých studijních předpokladů podporovat po celou dobu trvání programu. Se získáním stipendia je spojen jeden závazek. Od studentů, kteří obdrží finanční podporu, se očekává závazek dobročinné pomoci.

Zdroj: nadacezb.cz