Štěpán Müller novým rektorem AAU

10. 1. 2020 | Tiskové zprávy

Stepan_Muller_AAUPraha, 9. ledna 2020Do funkce úřadujícího rektora Anglo-American University, soukromé vysoké školy s nejdelší historií v ČR, byl počátkem ledna uveden Štěpán Müller. Dosavadní rektor Lubomír Lízal byl z funkce uvolněn a působí jako předseda představenstva Expobank.

Doc. Ing. Štěpán Müller, CSc., MBA, který má bohaté mezinárodní zkušenosti jak z akademické sféry, tak v oblasti ekonomiky, k přijetí nové výzvy uvedl: „Rád bych navázal na svého předchůdce a podporoval nárůst počtu studentů i další zvyšování kvality výuky.“

Nový rektor AAU, který je mimo jiné místopředsedou Akreditačního výboru EFMD v Bruselu (zastřešující celosvětově platné akreditace pro školy typu MBA) a předsedou Akreditační rady České asociace MBA škol, chce zúročit své zkušenosti i v této oblasti: „Budu dále napomáhat maximálnímu využití potenciálu, který škole dává jak plnohodnotná česká, tak prestižní americká univerzitní akreditace.“

Anglo-American University v Praze (AAU) letos slaví své třicetileté výročí. V tuzemsku patří mezi školy s nejvyšším podílem zahraničních učitelů a studentů. Čtyři pětiny z nich pochází z více než 80 zemí světa, českých a slovenských studentů je přibližně dvacet procent. Studijním jazykem je angličtina.

Doc. Ing. Štěpán Müller, CSc., MBA, vystudoval Vysokou ekonomickou školu (VŠE) v Praze (1968) a Graduate School of Business na University of Massachusetts v USA (1970).

V akademické sféře působil od roku 1979 na katedře zahraničního obchodu VŠE, jako rektor VŠE (1991-1994), děkan Czech Management Centre v Čelákovicích (1998-1999) a rektor soukromé Vysoké školy hotelové (2006-2011). Od září 2011 působil na Fakultě mezinárodních vztahů VŠE, na níž byl v letech 2012-2016 děkanem.

Vedle akademie pracoval ve finančním sektoru, převážně v odvětví investičního bankovnictví, kde působil mimo jiné v řídících funkcích finančních institucí IB Austria Securities
(1994-1998) a CAIB Securities (2000-2005).

AAU

Anglo-americká vysoká škola, z.ú., užívající v angličtině název Anglo-American University, byla založena v roce 1990. Nabízí studentům ve svých studijních oborech (hospodářská správa, právo, mezinárodní vztahy, humanitní studia, žurnalistika a další) výuku v souladu s americkými vzdělávacími standardy v malých, interaktivně vedených studijních skupinách.

AAU jako první evropská vzdělávací instituce získala v roce 2016 prestižní americkou akreditaci WSCUC, která akredituje takové renomované vysoké školy, jako je Stanford University, University of California, Berkeley, nebo Chapman University, s níž AAU poskytuje společný MBA program.

Kontakt:

Radek Stavěl • Tel. +420 724 875 932 • Email: radek.stavel@mensa.cz

Další články k tématu