Spolupráce UNYP s olympioniky startuje!

24. 1. 2022 | Aktuality

UNYPUniversity of New York in Prague loni uzavřela partnerství s Českým olympijským výborem. Od letošního roku je tak pražská škola dodavatelem vzdělávání českého olympijského týmu. Nejlepším českým sportovcům UNYP nově umožní kombinovat studium s náročnými tréninky a soutěžemi v rámci programu Duální kariéry. A z partnerství budou čerpat i stávající studenti UNYP!

“Jsme velice nadšeni ohledně spuštění nového partnerství s Českým týmem. Jsme pyšní na to, že nám byla vyjádřena důvěra jako dodavateli vzdělávání pro české sportovce. Máme radost také z příležitostí, které tato spolupráce vytváří pro naše studenty, kteří přicházejí z celého světa. Jsme nadšeni že jim můžeme ukázat náš vztah s Českou republikou a demonstrovat diplomatické vztahy skrz sport,” uvedl ke spolupráci generální manažer UNYP Sotiris Foutsis.

Studentům UNYP se například otevírá možnost stáže v ČOV a mohou se také účastnit akcí jako dobrovolníci. Studenti mají také možnost získat vstupenky na akce českého týmu.

Olympijský festival

Partnerství UNYP a ČOV startuje v olympijském roce. Ačkoliv se olympijské hry budou konat v Pekingu, olympijskou atmosféru si budete moci vychutnat i v Česku. Od 4. až do 20. února si totiž v Brně můžete vyzkoušet zimní sporty a setkat se s úspěšnými českými sportovci na Olympijském festivalu.

UNYP zde bude sponzorovat program pro dobrovolníky českého týmu, který přivede na festival 200 až 300 mladých sportovců a nadšenců.

Sportovci mohou podat přihlášku

Další možnost studia na UNYP se sportovcům otevírá už od 31. ledna. “Jsem ráda, že v rámci programu Duální kariéry můžeme nabízet sportovcům školu, která zároveň podporuje Český olympijský tým. Díky partnerství s UNYP mohou požádat o studium na této škole i sportovci, kteří by sami z finančních důvodů tuto školu studovat nemohli. Budu se těšit na spolupráci, která, pevně věřím, osloví hodně sportovců,” uzavírá držitelka zlaté olympijské medaile a manažerka programu Duální kariéra Kateřina Neumannová.

Zdroj: UNYP