Soutěž pro studenty technických vysokých škol

19. 10. 2010 | Aktuality

Společnost ABB polu s Asociací pro mládež, vědu a techniku (AMAVET) pořádají již počtvrté soutěž pro studenty technických vysokých škol s názvem ABBsolvent. Novinkou letošního ročníku je, že se bude soutěž buď on-line, a to řešením technických a logických úloh v ABBsolvent Challenge, nebo se jí lze zúčastnit s vlastním projektem v rámci kategorie ABBsolvent Innovation.

Informace k soutěži ABBsolvent Challenge
Tato soutěž bude probíhat od 25. října ve třech týdenních on-line kolech na stránkách www.abb.cz/abbsolvent. Každou středu se na stránkách soutěže po přihlášení objeví blok soutěžních otázek, které je nutno vyřešit do nedělní půlnoci. Jedná se o vyřazovací soutěž, takže do dalšího kola vždy postupují pouze ti, kteří odpoví správně alespoň na jednu ze dvou částí. Deset nejlepších pak dostane speciální úkol a pozvánku na závěrečné finále do centrály ABB v Praze.
Vítěz soutěže obdrží peněžitou výhru ve výši 50 000,– Kč, druhý nejlepší řešitel 20 000,– Kč a třetí místo bude ohodnoceno částkou 10 000,– Kč.

Informace k soutěži ABBsolvent Innovation
Tato soutěž spočívá v prezentaci vlastního projektu (jednotlivec nebo tým v počtu maximálně tří členů), a to z oblasti:
1. Smart Grids
2. Výkonové polovodiče
3. Spínací přístroje nízkého napětí
4. Výrobky a systémy vysokého napětí
5. Procesní automatizace

Tento projekt musí být zpracován s využitím vědeckých postupů a metod. Při formulování úkolu i jeho zpracovávání je možné spolupracovat s odborníky, výzkumnými ústavy a odbornými institucemi. Na výsledcích práce musí však být prokazatelný podíl soutěžících studentů. Nejlepší projekt v každé kategorii získá cenu 10 000,– Kč a jeho autor či tým autorů získá navíc možnost zúčastnit se několikadenní zahraniční cesty Science Trip ve vývojových a výrobních pracovištích ABB.

Více informací i předběžnou elektronickou přihlášku do soutěže ABBsolvent Innovation, kterou je nutno zaslat do 31. října 2010, najdete na www.abb.cz/abbsolvent.

Zdroj: www.abb.cz/abbsolvent.

Další články k tématu