Soutěž o nejlepší podnikatelský záměr aneb Podnikavá hlava 2014

6. 2. 2014 | Aktuality

Univerzita Palackého v Olomouci vyhlásila další ročník soutěže s názvem Podnikavá hlava. Jejím cílem je odhalit a ocenit ty nápady, které se rodí v hlavách (nejen) mladých lidí a současně možných budoucích podnikatelů. Splnit všechny podmínky registrace je nutné do 17. dubna 2014, 16:00 hod. Do soutěže mohou být přihlášeny ty soutěžní příspěvky (čili podnikatelské záměry), které nebyly dosud realizovány nebo od jejich realizace uplynulo méně než rok (vztahuje se ke dni podání přihlášky). Současně platí, že soutěžní příspěvek nemusí být následně povinně realizován na trhu.

Soutěžní příspěvek by měl mj. obsahovat popis podnikatelské aktivity a charakteristiku produktu, resp. služby, jejich specifických vlastností, dále rozbor trhu a marketingové strategie (včetně nástinu rozsahu trhu a toho, kde se bude produkt či služba nabízet, podobě reklamy a propagace), informaci o míře poptávky, charakteristiku cílové skupiny i známých podob konkurence. Chybět by neměl popis způsobu a uvedení produktu na trh a následná distribuce, údaje o zaměstnancích, financování apod.

Do soutěže se mohou přihlásit jednotlivci (starší 18 let), ale i podnikatelé, obchodní společnosti, občanská sdružení nebo celé soutěžní týmy. Registrace do soutěže probíhá na webových stránkách podnikavahlava.cz, avšak řádně přihlášení proběhne až po doručení písemné přihlášky v listinné podobě na adresu Vědeckotechnického parku Univerzity Palackého v Olomouci. 22. května 2014 proběhne finále soutěže, jehož se účastní deset nejlepších podnikatelských záměrů. Tentýž den budou vyhlášeni vítězové. Deset nejlepších příspěvků obdrží finanční odměnu ve výši od 50.000 do 1.000,– Kč, případně věcný dar a další bonusy dle umístění.

Zdroj: podnikavahlava.cz