Rádio Student začne vysílat 1. května 2005

1. 4. 2005 | Aktuality

Divíte se, proč jste 1. dubna nenaladili na brněnské frekvenci 107 FM nové Rádio Student? Autoři projektu totiž posunuli začátek vysílání na 1. května 2005.

Divíte se, proč jste 1. dubna nenaladili na brněnské frekvenci 107 FM nové Rádio Student? Autoři projektu totiž posunuli začátek vysílání na 1. května 2005.

Podle původního plánu z poloviny září minulého roku mělo začít vysílat nové studentské rádio 1. dubna 2005. Tvůrci projektu se ovšem rozhodli datum posunout. „Musíte začít vysílat do 180 dnů od obdržení licence, což v našem případě bylo 11. listopadu 2004, tím pádem můžeme začít s vysíláním až v květnu,“ říká Petr Veselý, jeden z tvůrců Rádia Student. Ačkoli jeden měsíc navíc podle původního plánu by se mohl zdát relativně dlouhou dobou, podle slov Petra Veselého by bylo potřeba ještě více času na organizaci věcí spojených s vysíláním rádia. „Je to sice nejhektičtější, ale zároveň nejhezčí období,“ hodnotí Veselý.

Rádio Student uslyšíte poprvé 1. května 2005 na brněnské frekvenci 107 FM. Tvůrci projektu ovšem připravili pro své posluchače překvapení. „Dne 30. dubna se budou na pěti místech Brna konat koncerty a o půlnoci bude zahájeno vysílání nového rádia,“ prozradil Veselý. Lákadlem by se mohla stát například skupina Laura a její tygři, která bude jednou z těch, co podpoří Rádio Student. Více o novém rádiu se už brzy dozvíte na jeho internetových stránkách www.radiostudent107.cz, budete si ovšem muset ještě chvíli počkat. „Doménu již zaplacenou máme, ale samotné stránky ještě spuštěny nebyly. Před začátkem vysílání by už měly začít fungovat,“ uvedl Petr Veselý. Pokud nejste z Brna, o nic nepřijdete. Poslechnout si nové rádio budete totiž moci i prostřednictvím internetu.