Přípravné kurzy k přijímačkám na Právnickou fakultu UJEP

18. 1. 2005 | Aktuality

Do konce ledna je možné podat přihlášku do přípravného kurzu na Právnickou fakulty Univerzity Palackého v Olomouci. Zajímavostí tohoto kurzu je možnost absolvovat jej nejenom přímo v místě školy – jedná se o sobotní výuku – ale i dálkově a to prostřednictvím internetu.

Přípravný kurz, který bude zahájen v únoru či v březnu, je zaměřen především na výklad vybraných tematických okruhů, jejichž znalost je pro úspěšné složení přijímacích testů více než nutná. Během zhruba 60 hodin výuky se budou přednášející věnovat zejména základům společenskovědních disciplín, problematice právních dějin a nejdůležitějších institutů jednotlivých právních odvětví. V neposlední řadě budou mít frekventanti kurzu možnost vyzkoušet si nanečisto samotné přijímací testy, přičemž budou v rámci kurzu upozorněni na optimální metodický postup při jeho úspěšném skládání.

Ti, kteří se rozhodnou absolvovat kurz prostřednictvím internetu, obdrží přístupové heslo ke vzdělávacímu portálu školy a poté si budou moci stáhnout studijní materiály k přijímacím zkouškám a rovněž vyzkoušet různé testy.

K přípravnému kurzu je tedy nutné přihlásit se do konce ledna a to prostřednictvím klasické pošty či e-mailem. Za prezenční kurz zaplatí uchazeč do 5000 Kč, za dálkovou verzi o dva tisíce méně.

zdroj: čtk