Přijímačky – druhá šance

19. 6. 2005 | Aktuality

Nevyšly vám přijímačky? Myslíte si, že byste rádi studovali ještě jednu školu? Pak vás možná zaujmou následující obory výtvarného zaměření, které se jejich mateřské školy ještě rozhodly od září otevřít.

Na začátku záři proběhne přijímací řízení do bakalářského programu nově akreditovaného oboru Audiovizuální studia na FAMU. Významnou součástí audiovizuálních studií bude praktická činnost, kdy se budou studenti seznamovat s tvůrčími postupy a rozmanitými technickými prostředky. Teoretická část se bude soustředit na dějiny audiovizuálních médií a jejich využití v různých kontextech. V rámci studia bude kladen na rozvoj poznatků jak tradice kinematografie a televize, tak i výsledků rozvoje intermediality zejména v 60. letech.

Přihlášky ke studiu je nutné odevzdat do 22. srpna 2005 na studijní oddělení, popřípadě zaslat poštou tamtéž do 19. srpna 2005. Přijímací řízení je dvoukolové, přičemž práce dodané v rámci přihlášky představují 1. kolo. Seznam uchazečů přijatých do druhého kola (1. a 2. srpna 2005) bude zveřejněn 29. srpna 2005. Informace o náležitostech přijímacího řízení naleznete na www.famu.cz.

S novým děkanem Fakulty architektury Technické univerzity v Liberci – Bořkem Šípkem – otevírá fakulta od září nový obor Design prostředí; ateliér povede právě zmíněný děkan. Jak je již patrné z názvu oboru (či jeho anglického ekvivalentu Environmental design), design prostředí je přímo podmíněn okolím, v němž se nachází. Reflektuje tak současný vývoj a nachází uplatnění nejenom ve volné přírodě, ale i v městském kontextu. Do studia bude přijato 20 uchazečů.

Dalším oborem na FA TUL, na který je ještě možné se přihlásit, jsou Digitální média, který již má za sebou roční zkušenosti. Impulsem k rozšíření kapacity oboru (přijato bude 15 uchazečů) bylo získání nových pedagogů z řad umělců střední generace. Studium oboru je zajímavé tím, že v sobě spojuje jak informační technologie tak výtvarné umění.

Přihlášky je na fakultu nutné zaslat do 15. srpna, přijímací řízení se pak uskuteční v termínu od 5. do 8. září 2005. Další důležité informace hledejte na www.vslib.cz.