Přijďte na Chemický jarmark!

30. 5. 2011 | Aktuality

Univerzita Pardubice zve všechny zájemce na jedinečnou událost, která nese název Chemický jarmark. Akce se koná těsně před prázdninami ve středu 22. června 2011 mezi 9. a 16. hodinou na tzv. akademickém náměstí před Fakultou chemicko-technologickou uprostřed univerzitního kampusu v Pardubicích – Polabinách.

Návštěvníci se mohou těšit na 25 speciálních stánků, které nabídnou zábavné pokusy, fyzikální hrátky, matematické hlavolamy, soutěže o ceny i tvůrčí dílnu. Cílem akce je přiblížit chemii z té atraktivnější stránky. Zúčastní se i populární vědec britského původu Michael Londesborough.

Akce je organizována ve spolupráci s Českou chemickou společností a akciovou společností Unipetrol. Chemický jarmark se koná v rámci Mezinárodního roku chemie. Podrobnější informace najdete na webu univerzity.

Zdroj: UPCE

Další články k tématu

Žebříček: Která česká univerzita je nejlepší v oboru chemie?

Žebříček: Která česká univerzita je nejlepší v oboru chemie?

QS World University Rankings každoročně vydává žebříček těch nejlepších škol po celém světě. Již tradičně také zveřejňuje seznam těch nejlepších škol podle oborů. Podíváme se společně, jak si vedou české univerzity ve srovnání s těmi zahraničními. Tentokrát se zaměříme na obor chemie. Na které české univerzitě se tedy vyučuje chemie nejlépe? Podle QS je v oboru chemie …

Ostravská univerzita vybuduje nové výzkumné centrum za 1,8 miliardy

Ostravská univerzita vybuduje nové výzkumné centrum za 1,8 miliardy

Už tři roky připravuje Ostravská univerzita projekt vědecko-výzkumného centra LERCO. Plány už jsou hotové a s jeho výstavbou by se mělo začít letos na podzim. V budoucnu by centrum mělo sloužit jako zázemí pro výzkum behaviorálního zdraví, biomedicíny a přírodních věd. Celkem by vědecko-výzkumné centrum mělo vyjít na více než 1,8 miliardy korun. Ostravská univerzita na něj …