Přijďte na Chemický jarmark!

30. 5. 2011 | Aktuality

Univerzita Pardubice zve všechny zájemce na jedinečnou událost, která nese název Chemický jarmark. Akce se koná těsně před prázdninami ve středu 22. června 2011 mezi 9. a 16. hodinou na tzv. akademickém náměstí před Fakultou chemicko-technologickou uprostřed univerzitního kampusu v Pardubicích – Polabinách.

Návštěvníci se mohou těšit na 25 speciálních stánků, které nabídnou zábavné pokusy, fyzikální hrátky, matematické hlavolamy, soutěže o ceny i tvůrčí dílnu. Cílem akce je přiblížit chemii z té atraktivnější stránky. Zúčastní se i populární vědec britského původu Michael Londesborough.

Akce je organizována ve spolupráci s Českou chemickou společností a akciovou společností Unipetrol. Chemický jarmark se koná v rámci Mezinárodního roku chemie. Podrobnější informace najdete na webu univerzity.

Zdroj: UPCE

Další články k tématu

Podzim na Univerzitě Pardubice ve znamení akcí pro studenty a veřejnost

Všemi barvami podzimu bude od října hrát Univerzita Pardubice. Kromě toho, že tam startuje akademický rok, připravila škola také celou řadu akcí, a to nejen pro studenty. V plánu jsou besedy, přednášky a nebo třeba výstava obrazů. „Akademický rok vždy startujeme s novou energií a akcemi pro naše studenty i veřejnost. Univerzita Pardubice vzdělává zájemce všech […]

číst více

VědaFest aneb Dejvice opět ožijí vědou

Letošní dvanáctý ročník VědaFestu na téma „Věda vzdělává“ zaplní už za týden, tedy ve středu 19. června, od půl deváté ráno do sedmi hodin večer Vítězné náměstí v Dejvicích. V jednodenní akci se opět spojí nejen vědecké instituce napříč republikou a stejně jako v předešlých ročnících ukážou, že objevit, poznat a zažít má svůj nezastupitelný význam.  Zábavným […]

číst více