Přihlášky last minute

1. 8. 2016 | Přijímací řízení

Nejen sehnat dovolenou, i přihlásit se na vysokou můžete last minute. Výběr už je, pravda, omezený, ale i tak je o co stát. Přinášíme vám stručný přehled.

SRPEN

Česká zemědělská univerzita – Fakulta životního prostředí (http://www.fzp.czu.cz)

České vysoké učení technické v Praze – Dopravní fakulta (https://www.fd.cvut.cz), Fakulta biomedicínského inženýrství (https://www.fbmi.cvut.cz), Masarykův ústav vyšších studií (obor Specializace v pedagogice) (https://www.muvs.cvut.cz)

Janáčkova akademie múzických umění v Brně – Divadelní fakulta (obor Činoherní herectví) (https://www.jamu.cz)

Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích – Teologická fakulta (obory Filozofie a religionistika, Teologie) (http://www.tf.jcu.cz)

Mendelova univerzita v Brně – Zahradnická fakulta (https://www.zf.mendelu.cz)

Slezská univerzita v Opavě – Matematický ústav (obory: Aplikovaná matematika, Matematické metody v ekonomice, Obecná matematika, Aplikovaná matematika pro řešení krizových situací) (http://www.slu.cz/math/cz/)

Technická univerzita v Liberci – Fakulta ekonomická (obory Podniková ekonomika, Manažerská informatika) (http://www.ef.tul.cz), Fakulta mechatroniky, informatiky a mezioborových studií (http://www.fm.tul.cz/), Fakulta strojní (http://www.fs.tul.cz/cz/), Fakulta textilní (http://www.ft.tul.cz/), Fakulta umění a architektury (http://www.fua.tul.cz/), Ústav zdravotnických studií (http://www.uzs.tul.cz/)

Univerzita Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem – Filozofická fakulta (http://ff.ujep.cz/), Přírodovědecká fakulta (http://sci.ujep.cz), Pedagogická fakulta (http://www.pf.ujep.cz), Fakulta životního prostředí (http://fzp.ujep.cz)

Univerzita Karlova v Praze – Husitská teologická fakulta (http://ipsc.cuni.cz/)

Univerzita Pardubice – Fakulta elektrotechniky a informatiky (http://www.upce.cz/fei/), Fakulta chemicko-technologická (https://www.upce.cz/fcht/)

Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně – Fakulta humanitních studií (obor Učitelství odborných předmětů pro střední školy – kombinované studium) (www.fhs.utb.cz), Fakulta humanitních studií (obor NJ pro manažerskou praxi) (http://www.utb.cz/fhs/), Fakulta aplikované informatiky (http://www.utb.cz/fai/)

Vysoká škola báňská – Technická univerzita Ostrava – Ekonomická fakulta (http://www.ekf.vsb.cz)

Vysoká škola ekonomická – Fakulta managementu v Jindřichově Hradci (http://www.fm.vse.cz)

Vysoká škola polytechnická Jihlava (https://www.vspj.cz)

Vysoké učení technické v Brně – Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií (http://www.feec.vutbr.cz/…y/rd1611.pdf), Chemická fakulta (http://www.fch.vut.cz)

Západočeská univerzita v Plzni – Fakulta filozofická (http://ff.zcu.cz/), Fakulta elektrotechnická (http://fel.zcu.cz), Fakulta strojní (http://fst.zcu.cz/)

ZÁŘÍ

České vysoké učení technické v Praze – Fakulta elektrotechnická (obory Elektronika a komunikace, Otevřená informatika, Otevřené elektronické systémy a Softwarové inženýrství a technologie) (http://www.fel.cvut.cz), Fakulta jaderná a fyzikálně inženýrská (https://www.fjfi.cvut.cz)

Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně – Fakulta technologická (http://www.utb.cz/ft)

Zdroj informací: webové stránky jednotlivých škol

Zdroj fotografií: freeimages.com

Další články k tématu

Přihlášky na vysokou školu v dubnu? Berou i bez přijímaček!

Přihlášky na vysokou školu v dubnu? Berou i bez přijímaček!

Pokud jste si mysleli, že máte v únoru na všechno dost času a prošvihli jste termín podávání přihlášek na vysokou školu, měli jste na řadě škol čas ještě do konce března. Pokud to nevyšlo ani v březnu, ještě pořád nic není ztraceno! Pro všechny nerozhodné a chronické odkládače máme seznam státních vysokých škol, kam se můžete hlásit …

Příprava na přijímačky může stát tisíce. Diskriminace, míní odborníci

Příprava na přijímačky může stát tisíce. Diskriminace, míní odborníci

Jednotné přijímací zkoušky Scio používá řada fakult na vysokých školách v Česku. Aby u nich zájemce o studium uspěl, někdy mu k tomu jeden termín nestačí. Za každý další pokus ale musí platit. Podle odborníků tento systém znevýhodňuje uchazeče z nízkopříjmových rodin. Například Veroniku Vávrovou, která se v loni hlásila na Právnickou fakultu Univerzity Karlovy, vyšly testy přibližně na …

Na jaký obor máte největší šanci se dostat

Na jaký obor máte největší šanci se dostat

Termíny příjímacích zkoušek na vysoké školy se blíží. Vedle toho, jaké požadavky je třeba k přijetí ke studiu splnit a co všechno se musí naučit, zajímá budoucí vysokoškoláky také to, jakou mají vůbec šanci na úspěch. Podívali jsme se na čísla z minulých let a zjistili jsme, na jaké obory máte největší šanci se dostat. Nejvíc studentů …