PrF MU vyhlašuje soutěž nejen pro studenty práv

3. 2. 2009 | Aktuality

Právnická fakulta MU vyhlásila spolu s Vzdělávací nadací J. Husa a nejvyššími justičními orgány soutěž pro studenty vysokých škol. Cena Ius et Societas bude udělena za eseje obsahující nejzajímavější podněty, pohledy a otázky týkající se role práva a justice ve společnosti.

Soutěž je určena nejen nové právnické generaci, ale i sociologům, filozofům, politologům, teologům, sociálním antropologům, historikům a studentům dalších oborů.

Soutěž je otevřena pro studenty českých i zahraničních vysokých škol a vyhlašovatelé vybrali ke zpracování téma: Které soudní rozhodnutí za uplynulých 5 let by se mělo ocitnout v učebnici základů společenských věd pro střední školy a proč?

Autoři nejlepších esejů obdrží certifikáty vítěze podepsané představiteli všech uvedených institucí a finanční odměny až do souhrnné výše až 100 000 korun.

Práce o rozsahu maximálně 30 stran mohou studenti zasílat v elektronické verzi na adresu vedavyzkum@law.muni.cz a současně v písemné verzi na adresu Právnická fakulta Masarykovy univerzity, oddělení vědy a výzkumu, Veveří 70, 611 80 Brno do 31. května 2009.

Podrobnější informace o Ceně jsou zveřejněny na www.iusetsocietas.cz.