Přehled studentských účtů: Která banka je nejvýhodnější pro studenty?

22. 5. 2018 | Studentský život

Každá banka v rámci studentských účtů nabízí jiné výhody a podmínky pro jejich získání. Je těžké se v nich zorientovat. Proto vám přinášíme aktuální přehled a výčet nejdůležitějších informací pro snadnější výběr.

Řada studentů nemá vyšší pravidelný příjem. Právě proto by mělo být samozřejmostí vedení účtu alespoň do 26 let zcela zdarma. Většina českých bank to skutečně nabízí. A navíc se právě v těchto dnech o nové klienty doslova předhánějí, a tak nabízejí zajímavé výhody a bonusy.

 

Raiffeisen Bank – eKonto STUDENT PREMIUM

Nejen, že za vedení účtu nic neplatíte, ale navíc každý měsíc zaplatí banka 100 Kč Vám. Podmínkou je, abyste svůj účet minimálně 3x za měsíc aktivně využili (výběr z bankomatu, platba kartou). K tomu máte výběry ze všech bankomatů v České republice i v zahraniční zdarma. Účet si však musíte založit nejpozději 15.6.2018.

 

Komerční banka – Studentský účet G2

Při založení účtu do 31.5.2018 můžete jako student získat až 550 Kč do začátku. Je však zapotřebí předložit platnou ISIC kartu a na založený účet inkasovat jistý finanční obnos (výši banka nestanovuje). Dále už máte vedení účtu zdarma, stejně jako veškeré platby. Zdarma vybíráte pouze z bankomatů Komerční banky, jinak platíte 39 Kč. Navíc se bezplatně dostanete až 5.000 Kč do debetu.

 

Unicredit Bank – U konto pro mladé

Do dovršení 26 let máte zdarma vedení, veškeré platby i výběry ze všech bankomatů v České republice.

 

Equa Bank – Běžný účet 

Equa Bank sice nenabízí speciální studentský účet, ale i jejich běžný účet je plný zajímavých výhod. Zdarma máte vedení účtu, veškeré platební transakce a výběry ze všech bankomatů v České republice. Velkou výhodou je tedy fakt, že po dovršení 26 let nemusíte přecházet na nový bankovní účet a nic se pro Vás nebude měnit.

 

mBank – mKonto

Tato banka nabízí speciální účty pouze pro klienty do 18 let. Poté můžete využít pouze klasický účet s názvem mKonto, který nabízí vedení účtu a platby zdarma. Výběry z bankomatů jsou zdarma, ale pouze v případě, že vybíráte minimálně 1.500 Kč. V opačném případě platíte 29 Kč.

 

AirBank – Malý tarif

Ani AirBank nenabízí účet přímo pro studenty, ale s jejich tzv. Malým tarifem máte vedení i platby zdarma. Výběry z cizích bankomatů za 25 Kč (výběry u Sazky za 10 Kč). Pokud u nich zůstanete i v budoucnu, určitě využijete jejich spořicí účet se zajímavým úročením.

 

Česká spořitelna – účet pro studenty

Vedení a běžné operace máte u České spořitelny také zdarma. Stejně jako výběry z jejich bankomatů. U cizí banky vybíráte za 40 Kč. Výhodou je, že potvrzení o studiu dokládáte pouze jednou, poté už využíváte výhody tohoto studentského účtu až do dovršení 26 let bez dalšího potvrzení.

 

ČSOB – Plus konto

Pro studenty nabízí tato banka naprosto stejné výhody jako všichni ostatní. Zdarma vedení a platby, plus výběry z bankomatů ČSOB. U jiné banky za 40 Kč.

 

Moneta Money Bank – Genius Student

Jedinou výhodou tohoto účtu je jeho prodloužení až do dovršení 27 let. Jinak bohužel banka účtuje poplatky za odchozí platby a trvalé příkazy. Za výběr z cizího bankomatu si účtuje 49 Kč. Zdarma tedy máte pouze vedení účtu a příchozí transakce.

 

Oberbank – StartKonto

Vedení účtu je opět zdarma. Poplatky však platíte za všechny ostatní transakce. Vybírat můžete z bankomatů ČSOB za 12 Kč, u ostatních bank za 40 Kč.

 

Era Poštovní spořitelna – Poštovní účet

Pro studenty nabízejí zdarma vedení účtu, 1x měsíčně dva výběry z bankomatů Poštovní spořitelny nebo ČSOB, a veškeré příchozí platby. Odchozí platby se účtují za 2 Kč. A výběr z cizího bankomatu Vás přijde na 40 Kč.

 

 

Zdroje: rb.cz, kb.cz, unicreditbank.cz, equabank.cz, mbank.cz, airbank.cz, csas.cz, csob.cz, moneta.cz, oberbank.cz, erasvet.cz.
 

Další články k tématu