Podnikatelský inkubátor - úspěch Univerzity Palackého

5. 4. 2007 | Aktuality

Ve 2. ročníku soutěže Podnikatelský projekt roku uspěla kromě plzeňské univerzity i Univerzita Palackého(UP) se svým projektem podnikatelského inkubátoru.

Porota při výběru zohledňovala především dvě kritéria – konkurenceschopnost a realizovatelnost projektů. Právě v těchto kritériích dopadl olomoucký inkubátor nejlépe.

Cílem projektu Podnikatelský inkubátor je zvýšení konkurenceschop­nosti podnikání v olomouckém regionu, podpora inovací, stimulace poptávky po výsledcích vědy a výzkumu a jejich komercializace. V praktické podobě to bude vypadat takto: vznikne prostředí o rozloze 1603 m2 pro podnikatelské účely, na kterém bude působit okolo dvaceti začínajících, vysoce inovačních firem.

Na kofinancování provozu Podnikatelského inkubátoru se podílí UP a Olomoucký kraj. Celý projekt vznikl ve spolupráci mezi UP, Statutárním městem Olomouc a agenturou CzechInvest.

Ocenění Podnikatelský projekt roku je určeno pro konkurenceschopné projekty českých podniků v sektoru zpracovatelského průmyslu a s ním souvisejících služeb, které byly podpořeny ze strukturálních fondů EU.