Obecná lingvistika a teorie komunikace na UP: přihlášky až do 7. května!

29. 4. 2010 | Aktuality

Na Filozofické fakultě Univerzity Palackého v Olomouci (FF UP) byl prodloužen termín pro odevzdání přihlášek do magisterského navazujícího jednooborového studia Obecná lingvistika a teorie komunikace. Přihlášky na tento obor je tak možné podávat až do 7. května 2010.

Bližší informace o oboru najdete na stránkách oltk.upol.cz. Dozvědět se je ale můžete také na dni otevřených dveří, který pořádá Kabinet obecné jazykovědy a teorie komunikace Katedry bohemistiky FF UP. Uskuteční se v pátek 30. května 2010 od 10 do 12 hod. v budově FF UP (Křížkovského 10, učebna č. 11).

Obor obecná lingvistika je podle zmíněné příručky určen pro absolventy bakalářských filologických oborů, orinetovaných zejména na teorii jazyka a lingvistiky, ale i pro absolventy dalších humanitních či dokonce přírodovědných programů. Zájemcům má mimo jiné pomoci „rozvíjet se čistě jazykovědným směrem, a to v kontaktu s osobnostmi, které u nás současnou obecnou lingvistiku významně reprezentují a které odborně zajišťují výzkum v jejích jednotlivých oblastech“.